هدف اصلی این برنامه ارائه آموزه های لازم به والدین در خصوص تربیت جنسی فرزندان به منظور پیشگیری از سوء استفاده جنسی از كودكان می باشد.
تربیت جنسی
لعیا باستانی، مدیر گروه بهداشت و روان رادیو سلامت درباره برنامه مثبت تربیت توضیح میدهد: این برنامه از دوم مرداد سال 97 روانه آنتن رادیو سلامت شده و تا امروز هم پخش آن به صورت زنده روزهای سه شنبه ساعت 9 و 10 دقیقه به مدت
45 دقیقه ادامه دارد. با توجه به دغدغههای مدیر رادیو سلامت نسبت به مباحث گسترده حوزه اجتماعی، برنامه مثبت تربیت تولید و پخش میشود.
این برنامه با هدف ارائه آموزههای لازم به والدین در خصوص تربیت جنسی فرزندان به منظور پیشگیری از سوء استفاده جنسی كودكان تولید میشود.
وی ادامه میدهد: ما در این برنامه به والدین آموزش دادیم چطور پاسخگوی سوالاتی از جنس تربیت جنسی به كودكانشان باشند. به عنوان مثال، بچهها در سنین كودكی سوالاتی از این جنس برایشان مطرح میشود كه چطور به دنیا آمدند؟ و... ما به والدین یاد میدادیم چطور پاسخ چنین سوالاتی را به بچهها بدهند، زیرا در این مواقع این سوال برای والدین مطرح میشود كه چگونه باید پاسخ فرزندانشان را بدهند. در واقع آموزش تربیت جنسی فرزندان را به والدین میدهیم كه جزو مباحث بسیار حساس و مهم است، زیرا توجه والدین اهمیت بسزایی در این حوزه دارد. در حال حاضر مباحث مربوط به كودكان را تمام كردیم و به نوجوانی رسیده ایم. حالا پاسخگوی سوالات والدین برای این مقطع سنی از فررزندان شان هستیم. البته گاهی هم نقبی به مباحث گذشته میزنیم تا والدینی كه اخیرا به جمع شنوندگان برنامه مثبت تربیت رادیو سلامت ملحق شدند، آموزشهای لازم را دریافت كنند.
ارتباط مخاطبان با برنامه
موسی نظری، تهیه كننده مثبت تربیت درباره برنامه میگوید: مسلما هر برنامهای بر مبنای اهدافی تولید و روانه آنتن میشود و برنامه مثبت تربیت هم از این موضوع مستثنا نیست. این روزها كنجكاوی كودكان و نوجوانان بیشتر از قبل شده و ممكن است از والدین در زمینه تولدشان، سوالات جنسی و... بپرسند. گاهی پدر و مادرها میگویند ما نمیدانیم در این مواقع باید چگونه به آنها پاسخ بدهیم. به همین دلیل برنامه مثبت تربیت با محوریت تربیت جنسی كودكان و نوجوانان روانه آنتن رادیو سلامت شده تا از این طریق آموزشهای لازم را به والدین بدهیم. در ابتدای برنامه كارشناس مجری برنامه روایتی را میخواند و بعد از آن با حضور كارشناسان برنامه به صحبت مینشینیم.
وی تاكید میكند: این برنامه به والدین و نوجوانان آموزش میدهد چطور در مقطع حساس نوجوانی درگیر آسیبهای اجتماعی شوند. مسلما این برنامه در زندگی آینده فرزندانمان هم تاثیرگذار است؛ زیرا وقتی آنها از آسیبهای اجتماعی به سلامت عبور كنند، حتما زندگی موفقی در آینده خواهندداشت و در زندگی زناشویی آنها تاثیرگذار است. این تهیهكننده اشاره میكند: این برنامه كمك زیادی به والدین در حوزه تربیت جنسی میكند. ضمن اینكه والدین میتوانند سوالات خودشان را از كارشناس مربوط جویا شوند.
این برنامه دو كارشناس ثابت دارد كه هر دو فوقتخصص سلامت جنسی هستند. مردم میتوانند به واسطه برنامه مثبتتربیت روزهای سهشنبه سوالاتشان را از دكتر زهرا سلمانی فوقدكترای سلامتجنسی و دكتر علی آذین متخصص پزشك اجتماعی جویا شوند. همچنین كارشناس - مجری برنامه لیلا علوی است. خوشبختانه ارتباط مخاطبان هم با برنامه خیلی خوب است و تماسهایی كه با برنامه گرفته میشود، نشان میدهد این برنامه برای والدین موثر بودهاست.
تجربه خوب
لیلا علوی، كارشناس - مجری برنامه است كه فوق تخصص رشته مامایی و بهداشت مادر و كودك است. او درباره اجرای این برنامه توضیح میدهد: برخی موضوعات تخصصی هستند و باید از شبكههای تخصصی هم مطرح شود؛ زیرا چنین شبكههایی ظرفیت پرداختن به سوژههایی نظیر این را دارد. به همین دلیل من هم علاقهمند هستم با توجه به رشته تحصیلیام برنامه تخصصی در حوزه سلامت را اجرا كنم. قبل از كارشناس - مجری بودن برنامه مثبت تربیت در برنامه حریم آرامش تجربه خوبی داشتم و علاقهمند بودم با یك برنامه دیگر ادامه پیدا كند. برنامههای حریم آرامش و مثبتتربیت با هم نقطه مشترك داشتند.
وی ادامه میدهد: برنامه حریم آرامش به سلامت جنسی و روابط زناشویی زوجین و... میپرداخت و حالا ما در برنامه مثبتتربیت به موضوع تربیت جنسی كودكان و نوجوانان میپردازیم.
به همین دلیل با كمال رضایت كارشناس - مجری این برنامه شدم. البته قبل از من دكتر ریاحی بودند و در حال حاضر من مشاور محتوایی و اجرای برنامه را به عهده دارم. در مجموع اجرای این برنامه كنار همكاران برایم تجربه بسیار خوبی است، زیرا میدانم پخش چنین برنامههایی نیاز جامعه است و باید ما هم نسبت به این موضوع حساس باشیم و با ظرافت به موضوع بپردازیم تا منجر به تقویت تربیت جنسی فرزندانمان شویم قبل از آنكه آنها درگیر عواقب منفی شوند.
علوی تاكید میكند: البته باید تاكید كنم كارهای محتوایی این برنامه سخت است، زیرا كارشناسان این حوزه بسیار انگشتشمار هستند. ما قبل از هر برنامه درباره محتوا با كارشناسان صحبت میكنیم تا به شكل صحیح به موضوعات بپردازیم. از آنجا كه موضوع حساس است باید با ظرافت پرداخت شود. همچنین مخاطبان هم در طول زمان برنامه با ما تماس میگیرند و میتوانند سوالاتشان را با كارشناسان مطرح كنند. البته سوال برخی مخاطبان خصوصیتر است و ما كارشناسان برنامه را معرفی میكنیم كه از طریق صفحات مجازی با آنها ارتباط برقرار كنند و سوالاتشان را جویا شوند، زیرا كارشناسان ما منابع معتبری برای پاسخ دادن به سوالات مردم هستند. همانطور كه میدانید تربیت جنسی در حوزههای متفاوت سلامت تاثیرگذار است، حتی در مهارتهای زندگی هم موثر است. به همین دلیل نسبت به این مقوله باید توجه كنیم. خوشبختانه برنامه هم در میان مردم بازتاب خوبی دارد.