آغاز آموزش مسائل جنسی به كودكان همیشه یكی از دغدغه های والدین است، بعضی از پدرها و مادرها به اشتباه با تكیه بر واژه هایی مانند حجب و حیا كلا صورت مسئله را پاك می كنند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر خویی ،دكترای رفتار شناس جنسی در گفتگو با برنامه "مثبت تربیت" در مورد موضوع حقوق كودكان در زمینه تربیت جنسی گفت :
متاسفانه به دلایل مختلف از جمله مسائل فرهنگی، والدین با وجود همه زحمت هایی كه برای تربیت فرزندانشان می كشند، در مورد تربیت جنسی آنها برنامه ای ندارند.
ایجاد فضای امن در خانواده و برقراری ارتباط دوستانه با فرزندان می تواند در جلوگیری از وقوع این حوادث بسیار موثر باشد و چه بسا اگر كودكان این موضوعات را بیان كنند از وقوع حوادث مشابه برای دیگران ممانعت می شود. از سوی دیگر از شدت آسیب دیدگی كودك كم می شود چون تكرار این مساله و دفعات آن در درمان و بهبود آسیب های ناشی از كودك آزاری موثر است.
او به خانواده ها هشدار می دهد كه افراد متجاوز «در ارتباط مستقیم با كودك» قرار دارند. فرد متجاوز مشخصه ظاهری برای شناسایی ندارد بنابراین غفلت والدین می تواند موجب بروز تجربه تلخی برای كودك و همه اعضای خانواده باشد.
آزارهای كودكی می تواند مقدمه ای برای آلوده شدن افراد به مواد مخدر، الكل، قماربازی، بزهكاری، انحرافات اجتماعی و بروز رفتارهای پرخطر در جامعه شود. كسانی كه مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند بیشتر در معرض این هستند كه با هدف انتقام در فكر آسیب رساندن به دیگران بر آیند و در واقع چرخه سوء استفاده های جنسی در جامعه باز تولید می شود و ادامه می یابد.
سن شروع تربیت جنسی كودكان سه سالگی است. از سه تا پنج سالگی والدین باید نام اعضای بدن كودك را به او آموزش دهند همچنین درباره اعضای خصوصی بدن، اینكه كسی حق ندارد به آن نقاط دست بزند و در خصوص رازداری نیز به او اطلاعات بدهند.
وی یادآور شد: وقتی كودك سوال می پرسد باید سوال او را حتما با گشاده رویی پاسخ داد و بهتر است كه ابتدا سوال كودك با سوال جواب داده شود تا در واقع میزان اطلاعات او یا منظورش از طرح سوال مشخص شود؛ به عنوان نمونه گفته شود كه خودت درباره این مساله چه فكر می كنی.
این رفتار شناس جنسی با تاكید بر آگاهی والدین نسبت به مراحل رشد روانی جنسی كودك گفت: والدین باید در دوران بلوغ در مورد بهداشت این دوران و احكام شرعی طهارت توضیحات لازم را به فرزندان خود ارائه بدهند كه البته برای دختران و پسران متفاوت است تا از این طریق جوابگوی دغدغه های آنان باشند.
دكتر خوئی اضافه كرد: اگر به كودكان اطلاعات صحیح داده نشود آنان به دلیل كنجكاوی اطلاعات لازم را از منابع نادرست كسب می كنند چون معمولا با گروه همسالان دغدغه ها و پرسش های خود را در میان می گذارند كه دانسته های آنها ناكافی و ناقص است و موجب شكل گیری باورهای غلط در كودك می شود.
وی تصریح كرد: اگر كودك اشتباهی را مرتكب می شود یا شاهد انجام اشتباهی از سوی افراد دیگر است باید ضمن ارائه اطلاعات صحیح، ارزش های خانوادگی، آداب و رسوم و عرف به او آموزش داده شود تا باورها و عقاید نادرست در او نهادینه نشود.