از ساعت به مدت

رادیو سلامت

نیم نگاه گروه خانواده

كاهش آسیب های اجتماعی مناطق حاشیه نشین

بر اساس مطالعات جهانی و با كمك روانشناسان بالینی، می توان امیدوار بود كه در 10 سال آینده شاهد كاهش آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین باشیم.

1395/10/07
|
13:05

دكتر ناصر كلانتری، قائم مقام بهداشتی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت نیز در گفتگو با برنامه «نیم نگاه» رادیو سلامت بزرگترین حمایت اجتماعی و روانی از شهروندان مورد غفلت قرار گرفته مناطق حاشیه نشین را، اطلاق عنوان شهروندی و همتراز انگاشتن آنان با سایر شهروندان دانست و گفت: در راستای طرح تحول سلامت برای ساكنان این مناطق، واحدهای بهداشتی درمانی مهیا شده است كه بسته های خدمات بهداشتی درمانی و غربالگری توسط كارشناسان زبده و آموزش دیده، به آنان ارائه می شود.
وی ادامه داد: با آغاز طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت، الگویی به منظور پوشش جامع و همگانی سلامت در مناطق حاشیه نشین شهرها و با هدف افزایش دسترسی تمام ساكنین حاشیه شهرها و سكونت گاه های غیررسمی به خدمات بهداشتی درمانی ضروری، برقرای عدالت در سلامت و ارتقاء وضعیت سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آنان طراحی شد.
قائم مقام بهداشتی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت یادآور شد: تحقیقات جهانی نشان می دهد با ورود واحدهای خدمات بهداشتی درمانی به منطقه ای، سایر بخش های توسعه ای نیز موظف به حضورمی شوند، یعنی با ورود به این مناطق و شناسایی مشكلاتی چون بیكاری، كمبود فضای تفریحی و آسیب های اجتماعی، اصل اساسی سلامت كه همكاری ببین بخشی است، بر همكاری و مداخله بین دستگاه ها و سازمان های مربوط و مسئول تاكید می كند.
كلانتری به مداخلات روانشناختی در بین خانواده های حاشیه نشین و حضور روانشناس بالینی در قالب ارائه خدمات سلامت مانند مهارت فرزندپروری، كنترل خشم، مهارت های زندگی، مهارت نه گفتن و پیشگیری از اعتیاد اشاره كرد و گفت: هنوز زود است از اثر بخشی این برنامه ها صحبت كنیم.
وی افزود: در حال حاضر ما در مرحله پوشش خدمت و انجام فرایند درست خدمت هستیم و نمی توانیم بگوییم كه با گذشت دو سال از آغاز این برنامه تا چه حد میزان پیشگیری از مصرف مواد مخدر و افسردگی كاهش یافته است؛ اما براساس مطالعات جهانی و با كمك روانشناسان بالینی، می توان امیدوار بود كه در 10 سال آینده شاهد كاهش آسیب های اجتماعی در مناطق حاشیه نشین باشیم .

دسترسی سریع
نیم نگاه گروه خانواده