از ساعت به مدت

رادیو سلامت

ساده مثل سلامت

نكات مهم برای خرید ماهی در "ساده مثل سلامت "

مهم‌ترین بحث در خصوص ماهی، بحث سلامت و رعایت نكات بهداشتی است كه همواره مورد توجه قرار می‌گیرد.

1397/08/22
|
13:34

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت مهندس محسن فرهادی ،رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماكن عمومی وزارت بهداشت در گفتگو با برنامه "ساده مثل سلامت" در مورد موضوع نكاتی برای خرید ماهی گفت :

برای خرید ماهی و تشخیص تازگی آن باید به نكاتی مانند درخشان بودن ظاهر ماهی و موج‌های رنگارنگ در پولك‌های ماهی توجه كرد كه نشان می‌دهد ماهی به تازگی صید شده است و مشاهده لك روی شكم ماهی بهترین دلیل برای فاسد بودن آن است همچنین چشم‌های ماهی باید درخشنده و برجسته باشد و در صورت چشم غیرشفاف و سفید می‌توان گفت این ماده غذایی كهنه است.

در مورد نگهداری ماهی نیز باید بدانیم كه منجمد كردن دوباره مواد غذایی به ویژه محصولات دریایی از نظر ارزش غذایی و بهداشتی درست نیست و با این كار احتمال بروز مسمومیت غذایی و آلودگی این مواد بسیار زیاد می‌شود.

و دیگر این كه هرگز ماهی پخته‌شده را نباید در كنار غذای خام قرار داد چرا كه موجب آلودگی آن می‌شود.

برای حفظ كیفیت و ارزش غذایی ماهی‌های منجمد باید مرحله یخ‌زدایی هم درست انجام شود؛ یعنی 24ساعت قبل از مصرف، ماهی را از فریزر خارج كرد و در یخچال نگه داشت. یكی دیگر از روش‌های یخ‌زدایی ماهی، قرار دادن آن داخل مایكروفر یا زیر آب سرد روان است. با این روش هم كیفیت و ارزش غذایی ماهی حفظ می‌شود.

اگر مرحله انجماد یا یخ‌زدایی ماهی درست انجام نشود، خونابه زیادی از آن خارج می‌شود كه باعث كاهش املاح محلول در آب و ارزش تغذیه‌ای ماهی خواهد شد و در نتیجه طعم آن تغییر پیدا می‌كند.

دسترسی سریع
ساده مثل سلامت