محیط كار نامناسب باعث افزایش مشكلات جسمی، روحی و اجتماعی میشود كه نتیجه آن ناتوانی افراد برای كار باكیفیت، غیبت بیشتر، مصرف مواد مخدر و الكل خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت دكتر محمد مهدی سهرابی ،متخصص طب كار در گفتگو با برنامه ساده مثل سلامت در مورد موضوع شایع ترین مشكلات كارمندان در محیط های اداری گفت: سلامت، خوب بودن كامل در چهار بعد جسمی، روحی، اجتماعی و معنوی و نبود بیماری و یا ناتوانی تعریف میشود.
طبق تعریف، سلامت روان حالتی از خوب بودن است كه فرد بتواند از توانمندی خود مطلع باشد.
خیلی وقتها از توانایی خود بیاطلاعیم یا بیش از حد به خود اعتماد داریم و یا اینكه به خاطر محدودیتهای محیطی توانمندیهایمان بروز نمیكند و خودمان هم به این نتیجه میرسیم كه توانمندیمان در همین حد است.
دومین تعریف سلامت روان این است كه انسان بتواند استرسهای معمول زندگی خود را مدیریت كند به طوری كه به طور مؤثر و موفق كار كند.
هر یك از كاركنان باید از فعالیتها و محل كار خود احساس رضایت كند.
محیط كار نامناسب باعث افزایش مشكلات جسمی، روحی و اجتماعی میشود كه نتیجه آن ناتوانی افراد برای كار باكیفیت، غیبت بیشتر، مصرف مواد مخدر و الكل خواهد بود.
ناقص بودن سیاستهای ایمنی و سلامت، ضعف در فعالیتهای مدیریتی و ارتباطی، مشاركت كم در تصمیمگیری، نظارت ناكافی بر كار افراد، حمایت كم كاركنان و ساعات غیرمنعطف كار از جمله عواملی است كه میتواند باعث آسیب به سلامت روان كاركنان شود.
شغل نامناسب با توان افراد، كار زیاد و یا بیوقفه از جمله علل محتوای شغلی است كه میتواند به سلامت روان آسیب برساند.
باید استرسهای بد در سیستم را شناسایی كنیم، كارمندان باید خود را حمایت كنند و به آنها یاد دهیم كه از فرصتهایی كه در سیستم وجود دارد مانند حق مرخصی استفاده كنند همچنین باید زمینه را برای ارتقای شغلی كارمندان فراهم كرد و برای اعطای پاداش به كاركنان موفق سازوكاری تهیه كرد.
وی در ادامه افزود: موضوع مراقب فرسودگی شغلی، تعادل كار با زندگی كاركنان و تبعیضها در محیط كار تأكید كرد و گفت: در سیستم مراقب برچسب باشیم اگر به فردی برچسب افسردگی بخورد آسیب شدیدی میبیند.