آسپارتام یك شیرین كننده مصنوعی رایج است كه اغلب در نوشابه های رژیمی استفاده می شود.
سازمان جهانی بهداشت، آسپارتام را به عنوان یك ماده سرطان زا طبقه بندی كرده است.
آسپارتام یك شیرین كننده مصنوعی است كه در محصولاتی مانند كولاهای رژیمی و آب نبات استفاده میشود.
سرطان زا به عنوان مادهای تعریف میشود كه دارای پتانسیل ایجاد سرطان است یا میتواند اینگونه باشد. مواد دیگری كه قبلاً سرطان زا اعلام شده بودند شامل گوشت فرآوری شده و الكل است.
«دارین دكتولر»، محقق ارشد از دانشگاه نورث استرن، توضیح داد: «مواد سرطان زا به طور كلی خطر ابتلاء به سرطان را افزایش میدهند زیرا به سلولهای متابولیك بدن آسیب میرسانند.»
وی در ادامه افزود: «آنها همچنین به مؤلفه DNA سلول آسیب میرسانند، كه مستقیماً با بسیاری از فرآیندهای بیولوژیكی در بدن همراه است. این فرایند منجر به سرطان میشود.»
اعلام شدن ماده سرطان زا مادهای را غیرقانونی نمیكند. بلكه به عنوان یك هشدار برای مصرف كنندگان در مورد عوارض جانبی احتمالی مصرف آن مطرح میشود.
به گفته محققان، آسپارتام با بروز تومورها مرتبط است و شواهد حاكی از آن است كه آسپارتام باعث التهاب مزمن میشود و با ابتلاء و پیشرفت سرطان همراه است.