به گفته محققان، مرگ و میر ناشی از شایع ترین نوع سكته مغزی در سراسر جهان در سه دهه گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است و در سال های آینده به شدت افزایش خواهد یافت.
مرگ و میر ناشی از سكته مغزی ایسكمیك از 2 میلیون در سال 1990 به بیش از 3 میلیون در سال 2019 افزایش یافت. بر اساس این گزارش، انتظار میرود تا سال 2030 به نزدیك به 5 میلیون نفر برسد.
سكته مغزی ایسكمیك به دلیل انسداد جریان خون در مغز ایجاد میشود.
دكتر «لیز شیونگ»، نویسنده این مطالعه از دانشگاه تونگجی در شانگهای چین، گفت: «این افزایش در آمار مرگ و میر جهانی سكته مغزی ایسكمیك همراه با افزایش بیشتر پیشبینیشده در آینده نگرانكننده است، اما سكته مغزی ایسكمیك قابل پیشگیری است.»
شیونگ در یك نشریه خبری گفت: «نتایج ما نشان میدهد كه تركیبی از عوامل سبك زندگی مانند سیگار كشیدن و رژیم غذایی سرشار از سدیم همراه با عوامل دیگری مانند فشار خون بالا و شاخص توده بدنی بالا میتواند منجر به افزایش خطر سكته شود.»
وی در ادامه افزود: «افزایش كلی تعداد سكتههای مغزی در سراسر جهان عمدتاً به دلیل رشد جمعیت و پیری است.»
محققان تعداد مرگ و میرها را برای سالهای 2020 تا 2030 پیش بینی كردند و تخمین زدند كه این تعداد تا سال 2030 به 4.9 میلیون نفر خواهد رسید.
نویسندگان مطالعه خاطرنشان كردند كه اگر عوامل خطر كنترل یا پیشگیری نشود، این رقم میتواند به 6.4 میلیون برسد.
هفت عامل خطر اصلی سكته مغزی عبارتند از: سیگار كشیدن، رژیم غذایی سرشار از سدیم، فشار خون بالا، كلسترول بالا، اختلال عملكرد كلیه، قند خون بالا و شاخص توده بدنی بالا.