مجله دامپزشكی یكشنبه ها از ساعت 15:05 تا 16:00 به مدت 55 دقیقه

بیماری مالاریا و روش های انتقال آن در "مجله پزشكی"

مالاریا بیماری است كه توسط انگل مالاریا ایجاد می شود. نشانه های مختلفی در نوع خفیف و شدید این بیماری خطرناك تشخیص داده شده است كه به تناسب برای درمان اقدام می شود.

1397/05/03
|
12:28

بیماری مالاریا، یكی از بیماری‌های انگلیِ كشنده است كه از طریق نیش پشه‌ی آنوفل منتقل می‌شود. وقتی این پشه، شما را نیش می‌زند، انگل مالاریا وارد گردش خون می‌شود. اولین جایی كه انگل مالاریا شروع به تكثیر می‌كند، سلول‌های كبد است. طی 48 تا 72 ساعت، انگل مالاریا، به دلیل تراكم بالا، سلول‌های كبدی را پاره می‌كند و وارد خون می‌شود تا در گلبول‌های قرمز خون نیز تكثیر شود. بعد از تكثیر در سلول‌های خونی و تراكم آنها، گلبول‌های قرمز خون نیز پاره و تعداد انگل‌ها در خون، بیشتر و بیشتر می‌شود. روند آلوده ‌كردن سلول‌های خونی ادامه دارد تا اینكه علائم مالاریا هر 3 روز یك‌بار تكرار می‌شود. تب یكی از علائم مالاریاست كه با پاره شدن گلبول‌های قرمز خون، بروز می‌كند. در زمانی كه انگل‌ها وارد گلبول‌های جدید می‌شوند، تب قطع می‌شود؛ یعنی بیمار 2 روز تب ندارد و روز سوم همزمان با پاره شدن مجدد گلبول‌های جدید كه براثر تراكم بیش از حد انگل مالاریا روی می‌دهد، دوباره تب می‌كند.

مالاریا در مناطق گرمسیری شایع است. سازمان بهداشت جهانی‌ (WHO)، گزارش كرده‌ است: 3/2‌ میلیارد نفر در معرض خطر ابتلا به مالاریا هستند. مركز كنترل و پیشگیری بیماری‌های واگیردار (CDC) واقع در ایالت متحده‌ی آمریكا، سالانه 1500 مورد ابتلا به مالاریا گزارش می‌‌دهد. بسیاری از این مبتلایان، كسانی هستند كه تجربه‌ی سفر به یكی از مناطق گرمسیری را داشته‌اند كه در آنجا انگل مالاریا شایع بوده‌ است.


به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه " مجله پزشكی "كاری از گروه بهداشت و تندرستی سوم مرداد ماه در ساعت 15:00 به موضوع بیماری مالاریا و روش های پیشگیری از آن می پردازد.

دسترسی سریع
مجله پزشكی