خونه زندگی شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10:30 به مدت 65 دقیقه

میان وعده دانش آموز در مدرسه/ الگوی اشتباه والدین

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در آستانه بازگشایی مدارس، گفت: دانش‌آموزان باید بدانند آنچه كه می‌تواند نیازهای آنها را تأمین سازد، خوراكی های دارای ارزش غذایی است.

1402/07/12
|
09:19

احمد اسمعیل زاده افزود: دانش‌آموزان باید بدانند آنچه كه می‌تواند نیازهای آنها را تأمین سازد موادی چون چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات كم ارزش غذایی نیستند، بلكه خوراكی‌های دارای ارزش غذایی هستند كه از یك یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مصرف زیاد غذاهای چرب و سرخ شده، فست فودها و مصرف زیاد نمك از جمله مشكلاتی است كه در الگوی مصرف غذایی دانش آموزان وجود دارد.

اسمعیل زاده افزود: مصرف تنقلات با ارزش غذایی ناچیز قبل از وعده‌های غذایی، به دلیل ایجاد سیری كاذب دانش‌آموزان را از خوردن غذاهای اصلی كه باید مواد مغذی مورد نیاز رشد آنها را تأمین كند، باز می‌دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر نمك موجود در این تنقلات ذائقه را به خوردن غذاهای شور عادت می‌دهد و مصرف زیاد نمك زمینه را برای فشارخون بالا در بزرگسالی فراهم می‌كند. همچنین مصرف زیاد روغن و چربی علاوه بر بالا بردن چربی خون و ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی، به دلیل دریافت كالری زیاد اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاكید كرد: بهترین خوراكی‌هایی كه می‌تواند به عنوان میان وعده برای زنگ‌های تفریح در برنامه غذایی دانش‌آموزان قرار گیرد؛ انجیر خشك، توت خشك، نخودچی، كشمش، برنجك و شاه دانه، ذرت بو داده كم نمك، برگه زردآلو و انواع میوه‌ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، لیمو شیرین و موز و ساندویچ‌هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع كوكو و كتلت، نان و حلوا شكری، نان و پنیر و خرما یا كره بادام زمینی بدون شكر و نمك با كمی مربا یا عسل و بیسكویت‌های سبوس دار هستند.

اسماعیل زاده استفاده از ساندویچ‌های خانگی كه در تهیه آنها نمك و روغن كمتری استفاده شده است را مفید دانست و با بیان اینكه یكی از الگوهای نادرست تغذیه‌ای این است كه والدین آبمیوه‌های صنعتی برای فرزندان خود به عنوان میان وعده زنگ‌های تفریح می‌گذارند، عنوان كرد: این نوشیدنی‌ها حاوی شكر زیادی هستند و یكی از دلایل اضافه وزن و چاقی دانش آموزان در تمام دنیا مصرف زیاد این آبمیوه‌های صنعتی است.

وی به والدین توصیه كرد به جای این آبمیوه‌ها و نوشابه‌ها دانش آموزان را تشویق به مصرف شیرهای پاكتی كنند كه بهترین نوشیدنی برای سلامت و رشد آنان محسوب می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، همچنین آب را بهترین نوشیدنی برای مصرف در كنار ساندویچ و خوراكی‌ها دانست و گفت: باید والدین فرزندان خود را آموزش دهند كه حبوبات غذاهای بسیار مقوی و مغذی هستند. والدین می‌توانند برای آنها خوراك حبوبات را به صورت عدسی آماده كنند و یا به آنان آموزش دهند كه از بوفه مدارس در صورتی كه عدسی یا خوراك لوبیا می‌فروشند، این خوراك‌ها را خریداری كنند.

دسترسی سریع
خونه زندگی