پژوهشگران دریافتهاند كممحلی كردن به شریك زندگی درنتیجهی نگاه كردن به تلفن همراه، نتایج زیانباری را برای زندگی متاهلی به همراه دارد.
امروزه با فراگیر شدن تلفنهای همراه، نگاه كردن به صفحه نمایش گوشی هوشمند و احیانا خواندن پیامها یا پستهای شبكههای اجتماعی به عادتی رایج برای بسیاری افراد تبدیل شده است. اكنون محققان میگویند این عادت میتواند نتایجی زیانآور برای زندگی مشترك به همراه داشته باشد.
یافتههای یك تحقیق كه در دانشگاه عمر حالیص دمیر نیغده در تركیه انجام شده است نشان میدهد زوجهای متاهلی كه به طور منظم درگیر نگاه كردن به موبایلهایشان هستند، نسبت به زوجهایی كه این كار را نمیكنند، رضایت كمتری از ازدواج خود دارند.
اختراع تلفنهای هوشمند منجر به ظهور رفتارهایی شده است كه قبلاً در نژاد بشر سابقه نداشته است. برای مثال در تاریخچه حضور انسان در كره زمین هرگز گزارش نشده بود كه عموم مردم اینچنین همواره به یك دستگاه خارجی چسبیده باشند.
جامعهشناسان پیشتر دریافته بودند كه به وجود آمدن چنین عادت نوینی، باعث ایجاد تغییرات در رفتار انسانها شده است. با گوشیهای همراه برخی از مردم كمتر احساس تنهایی میكنند چرا كه همیشه «وصل هستند»، در حالی كه بقیه بیشتر احساس انزوا میكنند زیرا به نظر میرسد هیچوقت به طور مستقیم با كسی در ارتباط نیستند.
در سالهای اخیر یك واژه جدید نیز برای توصیف حالات تازه در رابطه با استفاده از تلفن همراه ابداع شده است.
كلمه «فوبینگ» یا «كممحلی كردن به خاطر گوشی همراه» (كه در انگلیسی از تركیب دو واژه phone و snubbing ساخته شده است) حالتی را توصیف میكند كه در آن یك فرد صحبت خود با دیگران را قطع میكند تا به صفحه گوشی همراه خود نگاه كند یا پیامكی را جواب دهد.
محققان در این مطالعه 712 زوج متشكل از زن و مرد را كه میانگین سنی 37 سال داشتند مورد مطالعه قرار دادند. آنان دریافتند زوجهایی كه در خانه خود بیشتر شاهد «فوبینگ» بودند، رضایت كمتری از زندگی متاهلی خود داشتند.
پژوهشگران میگویند چنین یافتهای منطقی است چرا كه افراد معمولاً وقتی نادیده گرفته میشوند، واكنش خوبی نشان نمیدهند.
به گفته آنان این مشكل البته راه چاره آسانی دارد: زوجهای متاهل میتوانند سعی كنند تلفنهای خود را بیشتر خاموش نگه دارند یا حداقل كمتر آنها را در دست بگیرند.