فوق تخصص قرنیه گفت: خشكی چشم یكی از علتهای مراجعان این روزها، به كلینیك های چشم پزشكی است كه علتهای متفاوتی دارد.
حیدر سیاتیری، در برنامه «خونه زندگی» رادیو سلامت افزود: یكی از علتهای شایع خشكی چشم عدم یا كاهش حساسیت قرنیه به ترشح اشك است كه میتواند ناشی از عوامل آلاینده یا مسمومیتهای ناشی از اشعههای موجود در لوازم الكترونیكی باشد كه حساسیت قرنیه را كم میكند و به موقع اشك ترشح نمیشود.
وی با بیان اینكه از عوامل دیگر خشكی چشم میتوان، بیماریهای سیستمی، بیماریهای عمومی را نام برد كه در بانوان شایعتر است، افزود: اصولاً خشكی چشم در بانوان به علت هورمونی شایع است؛ اما نحوهی كار و استفاده از لوازم الكترونیكی و كار طولانی مدت هم میتواند اشك را كم كند؛ ولی در هر صورت، اشك انسان دو قسمت دارد، یك قسمت آن، كه اشك پایه است كه بیشتر این قسمت مدنظر ماست و آن اشكی كه از خوشحالی یا اندوهگینی میآید كه ملاك ما نیست.
این فوق تخصص قرنیه، یكی از علائم كمی اشك یعنی خشكی چشم را كاهش دید دانست و بیان كرد: كاهش دید ناشی از اشك ادامه پیدا میكند و ممكن است منجر به زخم قرنیه و تهدید جدی بینایی شود. كاهش اشك به صورتهای متفاوت خودش را نشان میدهد از كاهش دید تا احساس جسم خارجی تا احساس عدم راحتی چشم میتواند از علائم آن باشد و در نهایت از علائم مؤثر خشكی چشم، تورم پلكها و اشكال در بافتهای اطراف چشم است كه میتواند از نگهداری اشك خودداری كند.
سیاتیری با بیان اینكه خشكی چشم با سن انسان بیشتر میشود، گفت: ما خشكی چشم را در جوانان هم میبینیم؛ ولی معمولاً بالای 40 سال شایعتر است. خشكی چشم درمانهای متفاوتی دارد كه یكی از آنها، اشك مصنوعی بوده كه البته بسته به نوع خشكی چشم ما اشك خاصی انتخاب میكنیم بنابراین اشك مصنوعی برای خشكی چشم مفید است البته ما اشك را جایگزین میكنیم نه اینكه درمان كنیم. اشك مصنوعی اگر درست انتخاب شود عارضهای ندارد ولی اگر مادهی نگهدارنده داشته باشد باید مقدار استفاده آن، محدود باشد.
وی با بیان اینكه، خشكی چشمی مادرزادی یكی از مسائل جدی است كه باید به پزشك مراجعه كنند تا بررسی شود، اظهار داشت: شستشوی پلكها، مصرف مایعات كافی، محدود كردن كار با لوازم الكترونیكی میتواند در به اصطلاح تعادل حس اشك چشم مؤثر باشد.