خونه زندگی شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10:30 به مدت 65 دقیقه

تزریق واكسن «پنوموكوك» در كودكان ضروری است

رئیس هجدهمین كنگره بین المللی بیماریهای شایع كودكان گفت: تزریق واكسن پنوموكوك (عفونت ریه) كه یك بیماری ویروسی و اخیرا شایع شده در كودكان ضروری است.

1401/09/05
|
11:13

محمد مهدی ناصحی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری مراسم افتتاحیه هجدهمین كنگره بین اللملی بیماریهای شایع كودكان كه در بیمارستان مفید برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: پنوموكوك یا عفونت ریه یك بیماری ویروسی است كه این روزها بار مراجعه كودكانی كه به آنفلوآنزا یا سایر بیماریهای ویروسی و تنفسی مبتلا شده و خوب درمان نشده اند، را افزایش داده است.

وی اظهار داشت: كودكان می توانند با مراجعه به مراكز بهداشتی و درمانی واكسن پنوموموك را تزریق كنند.

ناصحی تصریح كرد: فرد مبتلا به آنفلوآنزا باید بر اساس تجویز پزشك داروهای آنتی بیوتیك را بر اساس نیاز و مقدار تعیین شده مصرف كنند، زیاده روی در استفاده از این داروها باعث مقاوم شدن ویروس در سیستم ایمنی بدن شده و منجر به عفونت ریه می شود.

ارائه خدمات به كودكان و زنان باردار در مراكز جامع سلامت

وی تصریح كرد: بیماری‌های ویروسی رو به افزایش و ناشناخته است، مانند كرونا كه همه گیری آن در سطح دنیا و كشور مشكلات زیادی را برای افراد به خصوص كودكان ایجاد كرد.

ناصحی ادامه داد: به همین دلیل بحث واكسیناسیون و نگاه جامع تر به بیماری‌های ویروسی در طب كودكان حائز اهمیت بوده و باید مورد بررسی و توجه قرار گیرند.

به گفته وی، این كنگره یكی از برجسته ترین و جامع ترین برنامه های علمی كشور است كه توسط اساتید برجسته ای از گروه كودكان كشور در حال برگزاری است، از ویژگی های شاخص و متمایز كننده امسال كنگره بحث پیرامون تكنولوژی های دانش بنیان و ارائه گایدلاین های نوین بیماری‌های كودكان است كه پزشكان بهترین بهره را می توانند از این كنگره ببرند.

خسرو رحمانی فوق تخصص روماتولوژی كودكان نیز در حاشیه این كنگره به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به همه گیری بیماری آنفلوآنزا، تزریق واكسن بسیار موثر است و كودكانی كه به این بیماری مبتلا نشده و در صورت دسترسی واكسن آنفلوانزا را دریافت نكردند و یا كودكانی كه مبتلا شدند بعد از بهبودی حتما این واكسن را تزریق كنند.

وی افزود: واكسن آنفلوآنزا از 4 نوع ویروس شایع جلوگیری می كند، این بیماری دارای عوارض كوتاه مدت و بلند مدت بوده و دارای یك دوره 7 تا 10 روزه است كه تب، درد عضلات و علایم تنفسی مثل آبریزش تنفسی و سرفه ایجاد می كند.

دبیر اجرایی كنگره تصریح كرد: در صورت عدم درمان استراحت و مصرف مایعات كافی امكان اضافه شدن عفونت های دیگر به این بیماری هست كه منجر به عوارضی مانند سینوزیست و ذات الریه در كودكان می شود.

وی اظهار داشت: با توجه به نامگذاری امسال به سال حمایت از شركت های دانش بنیان در كنار پنل های مختلف تخصصی و فوق تخصصی كودكان در این كنگره، پنلی نیز با موضوعات دانش بنیان قرار داده شده كه مورد بحث و تبادل و نظر در كنگره قرار می گیرد.

هجدهمین كنگره بین المللی بیماریهای شایع كودكان و همایش پرستاری تا چهارم آذر در بیمارستان كودكان مفید دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در حال برگزاری است.

دسترسی سریع
خونه زندگی