نشانه‌های كودك دارای علایم اُمیكرون و راه‌های درمان آن

مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا تهران گفت: اُمیكرون در كودكان با علایم تب، سرفه، آبریزش بینی و یا گرفتگی بینی كه هنگام خواب اذیت می‌شوند و خُرخُر می‌كنند و یا صداگرفتگی نزدیك به خروسك، نمایان می‌شود.

1400/12/07
|
09:50

همزمان با موج اُمیكرون در كشورهای مختلف جهان، كودكان بیش از موج‌های پیشین كرونا درگیر این سویه می‌شوند .برخلاف پیك‌های قبلی كرونا، اُمیكرون، سویه جدید كرونا دست روی كودكان هم می‌گذارد و در هفته‌های گذشته خبرهای نگران‌كننده‌ای از افزایش روند ابتلای كودكان به اُمیكرون می‌شنویم. گاهی این خبرها غافلگیركننده‌تر هم می‌شود و رؤسای برخی بیمارستان‌ها از تكمیل شدن ظرفیت تخت‌های بیمارستانی كودكان مبتلا به كرونا می‌گویند.

با شیوع بیماری كرونا و پدیدار شدن سویه‌های جدید ، سازمان بهداشت جهانی و متخصصان، راهكارهای مختلفی برای پیشگیری و درمان بیماری كرونا توصیه كردند كه زدن ماسك، رعایت فاصله اجتماعی، شست‌وشوی دست‌ها و تزریق واكسن از جمله راهكارهای مهم برای توقف چرخه بیماری است.

بنا به نظر كارشناسان حوزه سلامت كودكان بی‌اطلاعی خانواده‌ها و عدم رعایت استانداردهای پیشگیری و حضور در تجمعات و مهمانی‌های خانوادگی باعث شده تا شاهد بروز افزایش آمار كودكان مبتلا به اُمیكرون در جامعه نسبت به سویه‌های قبلی باشیم.
حسین كرمانپور، مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا تهران با اشاره به شیوع اُمیكرون در میان كودكان و نوجوانان اظهار داشت: كودكان در لبه تیغ اُمیكرون هستند، اگر سراغ آن‌ها آمد و اهمال كنیم ممكن است خطرناك باشد به دلیل اینكه سیستم ایمنی كودكان متفاوت است و حتما باید پزشك آن‌ها را ویزیت كند و دقت لازم برای آن‌ها انجام شود.

وی با بیان اینكه تا 17 سال در دسته‌بندی كودكان می‌آوریم، افزود: علایم كرونا در كودكان تقریباً شبیه بزرگسالان است اما به دلیل اینكه كودكان نمی‌توانند درد و نگرانی را ابراز كنند، موضوع برای خانواده‌ها حساس‌تر است، اُمیكرون با علایم تب، سرفه، آبریزش بینی و یا گرفتگی بینی كه هنگام خواب اذیت می‌شوند و خُرخُر می‌كنند و یا صداگرفتگی نزدیك به خروسك، نمایان می‌شود.

كرمانپور با تأكید بر اینكه تب باید در كودكان كنترل شود و 90 درصد آن‌ها با كنترل تب حال‌شان بهتر می‌شود، گفت: برای سرفه كودكان زیر 4 سال شربت سرماخوردگی جوابگو است و محیط مرطوب توصیه می‌شود و برای تب شربت استامینوفن و اگر جواب نداد از شربت بروفن باید استفاده كرد و اگر باز هم تب پایین نیامد باید به پزشك مراجعه كنند و نیاز به درمان با آنتی بیوتیك دارد.
آب سرد دل پیچه را در كودكان به شدت افزایش می‌دهد

مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا تهران ادامه داد: بیشتر كودكان گرفتگی بینی‌شان با قطره نرمال سالین برطرف می‌شود و قطره‌ای كه استفاده می‌شود نباید یخ باشد باید روی شوفاژ گرفته شود تا ولرم شود، اما بعضی از كودكان علایم‌شان گوارشی است مانند دل پیچه و دل درد و اسهال است، اگر با درمان‌های خانگی بهتر نشد حتماَ باید به پزشك مراجعه كنند و اگر اسهال پیدا كردند از پودر او آر اس استفاده كنند.

وی با تأكید بر اینكه نباید بدون نسخه پزشك از دارو استفاده كنند و مصرف دارو برای كنترل اسهال باید توسط پزشك تجویز شود، تصریح كرد: در مورد دل پیچه كودكان اكثراً با خوردن مایعات گرم رفع می‌شود، هیچ وقت به كودكان بدون اینكه صبحانه نخورده باشند آب سرد داده نشود، چون به شدت دل پیچه را افزایش می‌دهد.

كرمانپور ادامه داد: اگر كودكان دارای علایم اسهالی كه درمان نمی‌شود، تبی كه با دارو كنترل نشده و بالای 38.5 درجه است، خواب‌آلودگی و خستگی كه با وجود دادن مایعات و غذا بچه احساس خواب آلودگی و بی‌اشتهایی شدید دارد، حتماَُ باید كودك را به متخصص اطفال برد.
مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در پاسخ به این سؤال كه مدت زمان قرنطینه اُمیكرون چقدر است، گفت: اُمیكرون دقیقاً از اجداد خودش در 2 سال گذشته تبعیت می‌كند و بین 10 تا 14 روز امكان انتقال است، اما بخشنامه‌ای توسط وزارت بهداشت صادر شد كه اگر بیماران علامت ندارند بین 5 تا 7 روز از قرنطینه به شرط رعایت تمام پروتكل‌های بهداشتی می‌توانند به سر كار مراجعه كنند.

وی با اشاره به اینكه بعضی از مشاغل به كاركنان خود مرخصی 14 روزه می‌دهند، گفت: چون اغلب در اُمیكرون علایم بیمار بعد از 5 روز تمام می‌شود، وزارت بهداشت اعلام كرد كه شاغلان می‌توانند بر سر كار باز گردند، اما ناقل بودن همچنان قانون خود را دارد و بین 10 تا 14 روز بیمار می‌تواند كرونا را منتقل كند.

كرمانپور خاطرنشان كرد: پیش‌بینی می‌شود پیك ششم از هفته آینده شروع به نزول كند و پیك هفتم بعد از تعطیلات نوروزی اگر سویه جدیدی شیوع پیدا كند آغاز می‌شود و اگر سوش جدید پیدا نشود پیك هفتم نداریم.

دسترسی سریع