تولید واكسن امیكرون توسط 2 شركت ایرانی

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو گفت: احتمالا از قله پیك ششم كرونا عبور كرده‌ایم.

1400/12/07
|
09:50

بهرام دارایی توان كشور را در كنترل پیك شششم كرونا عالی توصیف كرد و افزود: احتمالا از قله پیك ششم كرونا عبور كرده ایم و امیدواریم روند كاهشی مبتلایان همچنان استمرار پیدا كند.

وی ادامه داد: آنطور كه آمارها نشان می دهد، در این پیك نسبت به سایر مناطق دنیا وضعیت بهتری داشتیم كه این مسئله به دلیل اقداماتی همچون واكسیناسیون گسترده و دیگر تمهیدات اندیشه شده است.

معاون وزیر بهداشت همچنین از تامین 210 میلیون دوز واكسن كرونا داخلی و خارجی توسط وزارت بهداشت خبرداد و افزود: در حال حاضر حدود 85 درصد از جمعیت كشور علیه این بیماری واكسیناسیون شده اند.

وی تصریح كرد: تزریق دوز سوم واكسن كرونا در كشور در حال انجام است و برای افراد در معرض خطر برنامه ریزی كرده ایم كه سال آینده دوز چهارم را هم تزریق كنند.

دارایی به توان شركت های داخلی در تولید واكسن كرونا اشاره ای داشت و گفت: شركت های داخلی درحال حاضر این توان را دارند كه ماهانه بیش از 50 میلیون دوز واكسن كرونا تولید كنند.

وی از موفقیت دو شركت ایرانی در تولید واكسن سویه امیكرون كرونا خبرداد و افزود: اولین كشوری هستیم در دنیا كه واكسن سویه امیكرون را تولید كرده ایم.

رئیس سازمان غذا و داوری كشور با بیان اینكه در حال حاضر 21 شركت ایرانی وارد فاز تولید واكسن كرونا با پلتفرم های مختلف شده اند، ادامه داد : واكسن بركت در لیست واكسن های كرونا جهانی قرار گرفته و مراحل نهایی تاییدیه جهانی را می گذراند و سایر واكسن های ایرانی هم در مرحله ارزیابی قرار دارند.

وی تاكید كرد: توان شركت های ایرانی در تولید واكسن های كرونا نشان از آن است كه اگر به این شركت ها اعتماد شود، می توانند كارهای بزرگی انجام دهند.

دارایی در بخش دیگری از سخنانش به درخواست رئیس جدید دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه برای كمك به توسعه تجهیزات پزشكی استان اشاره كرد و گفت: كرمانشاه ظرفیت های خوبی در حوزه پزشكی دارد، بگونه ای كه می تواند منطقه خود را هم پوشش دهد.

وی با تاكید براینكه وزارت بهداشت در زمینه تجهیزات نگاه ویژه ای به كرمانشاه خواهد داشت، عنوان كرد: از زمانی كه شیوع بیماری كرونا را داشته ایم، توانسته ایم از این تهدید فرصت بسازیم و در بسیاری از تجهیزات پزشكی رشد داشته باشیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در بحث تخت های PICU و NICU در این مدت رشد خوبی داشته ایم و قرار است تعداد تخت های PICU را تا پایان سال به 500 تخت افزایش دهیم.

وی در ادامه با بیان اینكه در كنار همه پیشرفت ها، مشكلات مالی هم باعث شده تا مطالبات جامعه پزشكی عقب بیافتد، عنوان كرد: در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشكی حدود هشت هزار میلیارد تومان از بیمه ها طلب دارند و از آن سو حدود 12 میلیارد تومان به شركت های دارویی و تجهیزات بدهكار هستیم كه از نمایندگان می خواهیم در این زمینه كمك هایی داشته باشند.

دسترسی سریع