احتمال ماندگاری عوارض طولانی مدت كرونا

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: امروز اطرافمان كسانی هستند كه پس از ابتلا به كرونا دچار مشكلات مغزی، قلبی، روانی و اعصاب محیطی شده اند و احتمالا این عوارض پس از ابتلا وجود دارد و كم هم نیستند.

1400/12/01
|
13:38

شروین شكوهی، رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حكیم با اشاره به‌ آمار بالای ابتلای كودكان به اُمیكرون، اظهار كرد: از آنجایی كه اطفال، واكسن كرونا را تزریق نكرده‌اند بیشتر به سویه اُمیكرون مبتلا می‌شوند.

وی به برخی دلایل احتمالی ابتلای كودكان به كرونا اشاره كرد و گفت: از دلایل ابتلای كودكان به كرونا، می‌توان به واكسینه نشدن اطفال و توجه نكردن به نظر صاحب‌نظران درباره حضوری بودن مدارس اشاره كرد. همه شما می‌دانید بارها گفتیم مدارس نباید حضوری باشد به ویژه در اطفال كه واكسن نزده اند، شما در اطرافتان ببینید كه چند بیمار از مدارس بیرون آمده و همه خانواده‌ها را گرفتار كرده است؟

این متخصص بیماری‌های عفونی، ادامه داد: با این آمار وحشتناك ابتلای بیماران به كرونا، می‌بینیم عروسی‌ها برگزار می‌شود و سینماها و رستوران‌ها نیز باز هستند، بلیط‌های هواپیماها نیز فروخته شده است و جلوی هیچ چیزی را نمی‌گیرند!

وی ادامه داد: تعداد بستری‌ها به نسبت سویه‌های قبلی بالا نیست چرا كه كشندگی ویروس بسیار بالا نبوده و روند واكسیناسیون در كشور مطلوب بوده است، اما این وضعیت احتمالا ثبات نخواهد داشت.

شكوهی تأكید كرد: تا پیش از شیوع گسترده اُمیكرون، شاهد انتقال پذیری بالای ویروس كرونا نبودیم اما امروز در كشوری مانند آمریكا شاهد ابتلای یك میلیون مبتلا به امیكرون در روز بوده‌ایم، با این میزان انتقال، حتما سویه‌های جدید و عجیب و غریب از ویروس كرونا را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: اگر سویه امیكرون، كُشندگی بسیار بالایی مانند دلتا داشت، تعداد فوتی‌های كرونایی بیشتر از این‌ها بود.

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حكیم عنوان كرد: حدود سه هفته است در پیك ششم قرار داریم، تمامی شهرهای كشور قرمز و همه جا باز است، از طرفی ستاد ملی اختیارات را به استانداران واگذار كرده و تاكنون اقدام جدی صورت نگرفته است.

وی با انتقاد از نحوه برخورد با متخلفان كرونایی، اظهار كرد: آیا می‌بینید به افراد ماسك نزده تذكر بدهند؟ یا چه كسی می آید و واكسن زدن یا نزدن را چك می‌كند؟

شكوهی با انتقاد از برخی عادی‌انگاری‌ها درباره كرونا، خاطرنشان كرد: خواهش می‌كنم كلمه سرماخوردگی را از ذهنتان پاك كنید، هر سرماخوردگی كرونا است، اُمیكرون هم كووید 19 است، چرا برخی‌ها فكر می‌كنند اُمیكرون با كووید جداست، امیكرون سویه ای از كرونا است و سرایت پذیری بسیار بالایی دارد اما خوشبختانه مرگ و میر آن بسیار بالا نیست.

وی درباره عوارض احتمالی اُمیكرون، اذعان كرد: نمی‌دانیم عوارض پس از كرونا چه هست، امروز اطرافمان كسانی هستند كه پس از ابتلا به كرونا دچار مشكلات مغزی، قلبی، روانی و اعصاب محیطی شده اند و احتمالا این عوارض پس از ابتلا وجود دارد و كم هم نیستند، بنابراین نباید گفت اُمیكرون یك سرماخوردگی است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان حكیم عنوان كرد: احتمال مرگ و میر در امیكرون نسبت به سویه‌های قبلی بسیار كمتر است، اما از مردم می‌خواهیم به زندگی عادی بازنگردند و همچنان پروتكل ها را رعایت كنند.

دسترسی سریع