4 شرط برای اینكه از پیك ششم با آسیب كمتری گذر كنیم.

دبیر بورد ایمنی شناسی كشور و عضو كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا با بیان اینكه اگر دو تا سه هفته بتوانیم مدیریت درستی اعمال كنیم، بیشتر می‌تواند در كنترل اپیدمی به ما كمك كند، گفت:

1400/11/27
|
11:09

همچنین اگر مردم مراعات كنند تا این مرحله كه مرحله طوفانی ابتلا است را بگذارانیم، می توان با آسیبی كمتر از این پیك گذشت.
دكتر وجگانی درباره وضعیت كرونا در كشور، گفت: جای نگرانی و تاسف دارد كه به مرگ‌های سه رقمی رسیده‌ایم. با این حال اگر بتوانیم پروتكل‌های فاصله‌گذاری و استفاده از ماسك را رعایت كنیم، دورهمی‌ها و مهمانی‌ها را واقعا تعطیل كرده و از تجمعات در این مقطع زمانی پرهیز كنیم و ضمن اینكه واكسیناسیون نوبت سوم را حتما در اولویت قرار دهیم، می‌توان این پیك را كنترل كرد.

وی درباره ایجاد محدودیت‌ در فعالیت‌های اجتماعی، گفت: باید در همه مكان‌های تجمعی، فاصله‌گذاری رعایت شود. به عنوان مثال اولا بهتر است در این شرایط به ویژه در شهرهای قرمز، مكان‌هایی مانند سینما، تئاتر و سایر مكان‌های تجمعی سربسته، باز نباشند و اگر هم باز هستند، حتما فاصله‌گذاری را رعایت كنند و بیش از 30 تا 40 درصد ظرفیت را استفاده نكنند. در عین حال فعالیت‌های تجمعی غیرضرور باید تعطیل شود و موارد ضروری نیز با حداقل ظرفیت و حداكثر فاصله‌گذاری انجام شود.

وجگانی ادامه داد: اگر دو تا سه هفته بتوانیم مدیریت درستی اعمال كنیم؛ فاصله‌گذاری، استفاده از ماسك، عدم برگزاری تجمعات و واكسیناسیون را رعایت كرده و انجام دهیم، بیشتر می‌تواند در كنترل اپیدمی به ما كمك كند.

وی با بیان اینكه افزایش دوباره مرگ‌های ناشی از كرونا واقعا غم‌انگیز است، گفت: هرچند كه گفته می‌شود كه مرگ‌ومیر اُمیكرون كمتر است، اما وقتی میزان ابتلا خیلی بالا رود، عدد مرگ‌ومیر هم بالا می‌رود. بنابراین باید ابتلا پایین آید و شیوع ویروس را در جامعه كاهش دهیم تا به تبع آن مرگ و میر هم كاهش یابد، اما اگر از ابتلا و شیوع ویروس در جامعه پیشگیری نشود، قطعا مرگ و میر باز هم افزایش می‌یابد.

وجگانی تاكید كرد: ارزش پیشگیری با ماسك، بسیار زیاد است. افرادی كه ماسك زده و فاصله را رعایت می‌كنند، بسیار در پیشگیری از شیوع بیماری موثر خواهند بود. باید توجه كرد حتی اگر میزان بستری و مرگ در اُمیكرون كم باشد، اما وقتی میزان ابتلا بالا می‌رود، همان میزان كم بستری و مرگ نیز چشمگیر می‌شود.

وی درباره بیشترین سن درگیری در اُمیكرون نیز گفت: در حال حاضر در اُمیكرون ابتلای جوانان و كودكان و اطفال افزایش یافته است؛ به طوری كه برخلاف دلتا كه عمدتا افراد مسن را درگیر می‌كرد، اُمیكرون سنین پایین‌تر را درگیر می‌كند. باید در خانواده‌ها مراقبت زیادی از كودكان شود.

وجگانی، آبریزش بینی، گلودرد، تب و ... را از علائم اُمیكرون برشمرد و گفت: در حال حاضر هر بیماری شبه سرماخوردگی را باید به اُمیكرون نسبت دهیم. اگر مردم بتوانند مراعات كنند تا این مرحله كه مرحله طوفانی ابتلا است را بگذارانیم، می توان با آسیب كمتر از این پیك گذشت.

دسترسی سریع