روند صعودی كرونا در كشور ادامه دارد/ انتقاد از آموزش حضوری

رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی (ره) با اشاره به روند صعودی كرونا در كشور، با انتقاد از اصرار بر آموزش حضوری در مدارس و دانشگاه‌ها با وجود شیوع سویه بسیار مسری امیكرون، گفت:

1400/11/27
|
11:09

ما چوب این موضوع را خوردیم و باز هم خواهیم خورد؛ اما، نمی‌دانم چرا در این زمینه مسئولین مربوطه كوتاه نمی‌آیند.
دكتر حمید عمادی كوچك با اشاره به اینكه جهش امیكرون ویروس كووید19 چندان شدید و نگران كننده نیست، گفت: به آن اندازه كه درگیری شدید و مرگ و میر در جهش دلتا رخ داد، در این جهش جدید نگرانی نداریم؛ البته برخی از افراد حالات شدید بیماری را تجربه می‌كنند كه این گروه كسانی هستند كه واكسن دریافت نكردند. در واقع بستری و مرگ و میر واكسن‌نزده‌ها در صورت ابتلا به كرونا، به شكل واضح 90 درصد بیش از سایر گروه‌ها است.

او تاكید كرد: این موضوع نشان دهنده اهمیت تزریق واكسن است؛ زیرا كسانی كه واكسیناسیون داشتند حالات كشنده و خطرناك بیماری كووید19 را تجربه نمی‌كنند. بر این اساس بیشتر مراجعین ما هم به شكل سرپایی درمان می‌شوند و كار به بستری نمی‌رسد.

وی افزود: در سوش دلتا معمولا مدت قرنطینه بیماری را دو هفته اعلام می‌كردیم؛ ولی چون امیكرون بیماری نسبتا خفیف‌تری است بر اساس مقالات موجود ما هم قرنطینه پنج روزه را پیشنهاد می‌كنیم كه پس از این مدت فرد ناقل ویروسی نباشد، ولی برخی از موارد هم به شكل استثنا ممكن است كه لازم باشد قرنطینه بیش از 5 روز در نظر گرفته شود.

او درباره پیش‌بینی شرایط كرونا در روزهای آتی، تاكید كرد: در مورد كرونا پیش‌بینی كار اشتباهی است، اما فكر می‌كنیم با توجه به اینكه آمار روزانه در حال افزایش است و در شاخه صعودی پیك قرار داریم، تا حدود دو هفته آینده به قله پیك ششم می‌رسیم.

این متخصص بیماری‌های عفونی، ادامه داد: آمار بستری‌های فعلی كرونا در بیمارستان امام خمینی(ره) حدود 200 نفر است؛ در حالی كه در پیك پنجم با سویه دلتا به 500 بستری هم می‌رسیدیم. این نشان می‌دهد ظرفیت پذیرش بیمار وجود دارد، اما باید بدانیم كه كادر درمان هم خسته شده‌اند.

وی درباره میزان آمادگی بیمارستان‌ امام خمینی (ره)،‌ اظهار كرد: تخت‌های ICU یك مقدار هنوز كافی نیستند كه آن هم به دلیل كمبود نیست، بلكه همكاران هنوز به این نتیجه نرسیدند كه این بخش‌ها را در اختیار كرونا قرار دهند؛ در مجموع در حوزه دارو، تخت، اكسیژن و تجهیزات فعلا كمبود جدی وجود ندارد.

عمادی با انتقاد از بازگشایی حضوری مدارس، گفت: این كار اشتباهی است كه مسئولین وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم اصرار بر حضوری كردن كلاس‌ها و امتحان‌ها دارند؛ ما چوب این موضوع را خوردیم و باز هم خواهیم خورد؛ اما، نمی‌دانم چرا در این زمینه مسئولین مربوطه كوتاه نمی‌آیند.

او با تاكید بر اهمیت تزریق و تكمیل واكسیناسیون، ادامه داد: تزریق واكسن به خانم‌های باردار بسیار مهم است زیرا ایمونوگلوبولین از طریق جفت به كودكی كه به دنیا می‌آید، می‌رسد و ایمنی نسبی برای نوزاد ایجاد می‌شود. بیش از یك سال است كه واكسیناسیون با انواع واكسن‌ها در حال انجام است و اگر قرار بود در جایی واكسن بر جنین‌ اثرگذار باشد حتما سر و صدای زیادی برپا می‌شد. واكسیناسیون كووید19 تاكنون بر مادران باردار تاثیر منفی نداشته است. سوش امیكرون به نسبت سایر جهش‌ها بچه‌ها را بیشتر درگیر می‌كند و باید حتما كاری كنیم تا برخورد كودكانی كه هنوز واجد شرایط تزریق واكسن نیستند با بیماری كاهش یابد؛ یكی از اقدامات مناسب تزریق واكسن به مادران باردار است.

دسترسی سریع