بر اساس نتایج یك مطالعه جدید، احتمال ابتلا به یك مورد شدید یا بحرانی كووید19 در افراد دچار كمبود ویتامین D بیشتر است.
این مطالعه بر اساس دادههای دو موج اول كروناویروس قبل از عرضه گسترده واكسنها انجام شده است. دانشمندان تاكید كردند كه مكملهای ویتامینی جایگزین واكسنها نیستند، اما میتوانند به افزایش سطح ایمنی كمك كنند.
«آمیل درور»، نویسنده اصلی این مطالعه، در این باره گفت: «ما متوجه شدیم كه تفاوت در احتمال ابتلاء به نوع شدید بیماری در صورت كمبود ویتامین D در مقایسه با زمانی كه كمبود ویتامین D وجود ندارد، قابل توجه است.»
او گفت: «اگرچه این مطالعه قبل از سویه اومیكرون انجام شده است، اما ویروس كرونا آنقدر تغییر نكرده است تا اثربخشی ویتامین D را نفی كرد.»
وی در ادامه افزود: «تاثیر ویتامین D در مبتلایان به كووید 19، نتیجه اثربخشی آن در تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با پاتوژنهای ویروسی است كه به سیستم تنفسی حمله میكنند كه در مورد سویه اومیكرون هم صدق میكند.»
تیم تحقیقاتی سطح ویتامین D را برای بیش از 250 بیمار كرونایی بستری در بیمارستان بین آوریل 2020 و فوریه 2021 بررسی كردند. میزان ویتامین D بر اساس آزمایش انجام شده قبل از بستری شدن در بیمارستان به عنوان بخشی از آزمایش خون معمول بود.
احتمال ابتلاء به یك مورد شدید یا بحرانی كووید 19 در بیمارانی كه كمبود ویتامین D داشتند، 14 برابر بیشتر بود. علاوه بر این، میزان مرگ و میر برای افرادی كه سطح ویتامین D كافی نداشتند 25.6 درصد بود، در حالی كه این میزان در بین افرادی كه سطح ویتامین D كافی داشتند، 2.3 درصد بود.
مقامات بهداشتی در چندین كشور مصرف مكملهای ویتامین D را در طول پاندمی توصیه كردهاند، حتی در حالی كه دادهها كم بود. مطالعات اخیر به ارتباط بین كمبود ویتامین D، كووید 19 شدید و بستری شدن در بیمارستان اشاره كردهاند، اگرچه محققان در این فكر بودند كه آیا ویروس كرونا در وهله اول باعث كمبود این ویتامین شده است یا خیر.
به گفته محققان: «ما طیفی از بازههای زمانی را بررسی كردیم و متوجه شدیم كه در طول 2 سال قبل از عفونت، ارتباط بین ویتامین D و شدت بیماری بسیار قوی است. این امر بر ارزش مصرف مكملهای ویتامین D در طول پاندمی تاكید میكند، مكملی كه طبق توصیههای رسمی اگر در مقادیر معقول مصرف شود، هیچ جنبه منفی ندارد.»