دو ماه آتی روزهای سخت كرونایی خواهیم داشت.

معاون درمان بیمارستان بهارلو تهران با اشاره به اینكه روزهایی سخت كرونایی طی یك تا دو ماه آینده در انتظارمان خواهد بود، گفت:

1400/11/19
|
09:53

اكنون با درگیری بالایی كه امیكرون ایجاد می‌كند در اكثر بخش‌ها با كمبود نیرو مواجه هستیم. آمار ابتلای كادر درمان به این سویه از كرونا تصاعدی است و تا زمان بهبودی نیز باید به مرخصی استعلاجی بروند.
دكتر بهنام بهنوش با اشاره به افزایش مراجعات بیمارستانی كرونا در بخش سرپایی ‌و بستری، گفت: مراجعین با علائم سرماخوردگی و علائم گوارشی هستند كه با بررسی‌های بیشتری كه انجام می‌شود نهایتا مشخص می‌شود مبتلا به امیكرون هستند. تعداد مراجعین نسبت به ماه قبل افزایش قابل توجهی داشته است.

وی افزود: برخلاف نوع دلتا كه درصد قابل توجهی از مراجعین بستری می‌شدند، اكنون تقریبا حدود 10 درصد مراجعین نیاز به بستری دارند ولی با توجه به اینكه در شیب تصاعدی كرونای اُمیكرون هستیم آمار مبتلایان، بستری‌ها و مرگ‌ومیر افزایش خواهد یافت.

او با تاكید بر لزوم انجام و تكمیل تزریق واكسیناسیون، اظهار كرد: این بیماری در هر دو طیف واكسن‌زده و واكسن نزده بروز پیدا می‌كند اما، بیشتر موارد بستری كه علائم شدیدی هم تجربه می‌كنند، كسانی هستند كه واكسن تزریق نكرده‌اند.

وی افزود: راهكار درمانی برای افراد بستری، مشابه پروتكل‌های قبلی است و با توجه به اینكه بیشتر، افرادی بستری می‌شوند كه دچار درگیری‌های ریوی شدند، شیوه درمانی نسبت به گذشته تفاوتی نكرده است و در صورت لزوم درمان با رمدسیویر و كورتون صورت می‌گیرد. در بیماران سرپایی نیز تاكید بر اقدامات حمایتی است، یعنی مصرف مایعات باید افزایش یابد و درمان‌های حمایتی مشابه سرماخوردگی انجام شود.

دكتر بهنوش درباره میانگین سنی مراجعه كنندگان به این مركز درمانی نیز تصریح كرد: چون مركز ما مختص اطفال نیست، بیشتر افراد بزرگسال به ما مراجعه می‌كنند و درصد مراجعات خانوادگی بالا است؛ به همین دلیل از طیف نوجوان تا مسن در میان بیماران ما وجود دارند. البته افراد مسن آسیب‌پذیرتر بوده و با احتمال بیشتری بستری می‌شوند. اكنون درصد قابل توجهی از بستری‌های بخش ویژه و عادی به كسانی اختصاص داده شده است كه یا واكسن نزدند و یا به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند.

وی افزود: در پیك‌های قبلی مراجعین به بیمارستان با ابتلا به سایر بیماری‌ها كمتر بود و بیشتر فضا به بیماران كووید19 اختصاص می‌یافت، اكنون هم مراجعین كووید19 و هم سایر بیماری‌ها زیاد است و این موضوع تاحدودی مشكل ساز شده است.

دكتر بهنوش ادامه داد: با شیوع بالای امیكرون خیلی از بیمارانی كه با علائم دیگر به ما مراجعه می‌كنند و تحت بررسی قرار می‌گیرند نهایتا احتمال اینكه به كرونا مبتلا شوند هم وجود دارد كه مشكل آفرین شده است. در پیك‌های قبلی جداسازی بیماران كووید و غیر كووید به شكل بهتری صورت می‌گرفت ولی در این پیك جدید چنین تشخیصی سخت است؛ چون بیمار در ابتدا علائمی از كرونا ندارد و پس از چند روز این علائم هم در او ظاهر می‌شود.

معاون درمان بیمارستان بهارلو، تاكید كرد: خوشبختانه فعلا در زمینه دارو و تجهیزات مشكلی نداریم. بیمارستان بهارلو از ابتدا درگیر این بیماری بود و به همین دلیل سعی می‌كنیم تمهیدات لازم را پیش از وقوع مشكلات و كمبودها فراهم كنیم.

وی با اشاره به اینكه یك تا دو ماه آینده روزهای سختی پیش رو خواهیم داشت، بیان كرد: هنوز به قله پیك نرسیدیم، شب عید هم در پیش است و مردم در بازارها و مراكز خرید حاضر می‌شوند، همین امر سبب گسترش شدید بیماری خواهد شد. با توجه به شرایط اقتصادی و كاهش رونق برخی كسب و كارها نمی‌توان گفت قرنطینه مطلق انجام شود، اما حفظ و رعایت پروتكل‌ها مانند استفاده از دو ماسك، جلوگیری از بروز تجمعات، شست‌وشوی دست‌ها و... بسیار موثر است‌.

وی در پایان تاكید كرد: بعد از دو سال خدمت رسانی مداوم اكنون با كادر درمانی خسته مواجه هستیم. از مردم می‌خواهیم برای رعایت‌ حال ما بیشتر پروتكل‌ها را رعایت كنند. اكنون با درگیری بالایی كه امیكرون ایجاد می‌كند در اكثر بخش‌ها با كمبود نیرو مواجه هستیم. آمار ابتلای كادر درمان به این سویه از كرونا تصاعدی بوده و مثلا از 13 پرسنل یك بخش حداقل 5 نفر مرخصی استعلاجی هستند تا بهبود یابند و مجددا به كار بازگردند. بنابراین از مردم می‌خواهیم كه بیش از گذشته رعایت موارد بهداشتی و بویژه استفاده از ماسك را در نظر داشته باشند.

دسترسی سریع