رئیس انستیتو پاستور ایران، از واكسن پاستوكووك به عنوان یكی از بی خطرترین واكسن ها علیه كووید 19 در دنیا نام برد.
علیرضا بیگلری گفت: پاندمی كرونا باعث شد تا تهدیدات علیه كشورمان به فرصتی برای بروز تواناییهای علمی دانشمندان ما باشد. به طوری كه در حال حاضر علاوه بر تولید انواع كیتها، امكان صادرات آنها نیز وجود دارد.
وی افزود: كار تولید واكسن در انستیتو پاستور نیز در همین پاندمی ادامه یافت و موفق شدیم واكسنی را تولید كنیم كه یكی از بی خطرترین واكسنهای دنیا باشد.
بیگلری ادامه داد: فناوری واكسن پاستوكووك باعث شده در دنیا منحصر به فرد باشد و تنها واكسن در دنیا باشد كه از دوز بوستر برخوردار است.
وی افزود: یك سال قبل در همین ایام، همه به این فكر میكردند كه 2 دوز واكسن برای مقابله با كووید 19 كافی خواهد بود. اما در همان ایام ما به فكر كارایی دوز سوم بودیم.
بیگلری با اشاره به ایجاد ایمنی در 96.5 درصدی با تزریق واكسن پاستوكووك، گفت: این واكسن، مجوز مصرف در بزرگسالان و كودكان را دارد.
وی افزود: تزریق 4 دوز واكسن پاستوكووك، ایمنی 100 درصدی در برابر سویه اومیكرون ایجاد میكند.
بیگلری در ادامه از مردم خواست نسبت به تزریق واكسن اقدام كنند و گفت: حتماً برای نوبت سوم واكسن هم اقدام كنید. زیرا، اثبات شده درگیری كودكان در سویه اومیكرون بیشتر خواهد بود، والدین نسبت به ایمن سازی فرزندان خود اقدام كنند.
رئیس انستیتو پاستور ایران در ارتباط با میزان تولید واكسن پاستوكووك پلاس كه برای دوز سوم استفاده میشود، افزود: برنامه عادی ما این طوری بود كه كسانی كه 2 دوز پاستوكووك را تزریق میكنند، برای دوز سوم پاستوكووك پلاس را میزنند و برای كودكان زیر 18 سال نیز همان 2 دوز كافی است.
بیگلری گفت: اثربخشی پاستوكووك و پاستوكووك پلاس بر روی كسانی كه 2 دوز سینوفارم و یا آسترازنكا دریافت كرده بودند، در حال بررسی است.
وی با اشاره به استقبال مردم از واكسنهای پاستور، افزود: یكی از منحصربه فردترین ویژگیهای واكسن پاستور، دوز یادآور واكسن است.
بیگلری ادامه داد: تنها واكسن ساخت داخل را داریم كه مجوز تزریق برای كودكان را دارد.
وی با اشاره به اهمیت دوز یادآور واكسن كرونا، گفت: همین مسئله باعث استقبال زیاد مردم از واكسن پاستور شد و باید بدانیم حداقل به 5 ماه زمان نیاز است كه واكسن به بازار وارد شود.
بیگلری در ارتباط با تولید كیتهای تشخیصی، افزود: ما كیتهای اومیكرون را برای موارد خاصی به كار می بریم و استفاده میكنیم. برای تشخیص اولیه به هیچ وجه لازم نیست از كیت اومیكرون استفاده شود.
وی ادامه داد: با توجه به غالب شدن سویه اومیكرون، اگر تست كووید 19 بیمار مثبت شد، فرض را بر این میگذاریم كه اومیكرون گرفته است.
بیگلری افزود: بهترین كار برای پیشگیری از انتقال اومیكرون در جامعه، قرنطینه و دور ماندن از سایر افراد خانواده و استفاده از ماسك است.
وی گفت: حتی كسانی كه واكسن زده اند، نباید تصور كنند كه میتوانند بدون ماسك در جامعه تردد كنند.
بیگلری در مورد واكسن دیگر انستیتو پاستور ایران با تكنولوژی آدنوویروسی، اظهار داشت: كارهای پیش بالینی آن به اتمام رسیده است و پرونده به سازمان غذا و دارو ارجاع داده شده است و امیدواریم طی روزهای آتی مجوز كارآزمایی بالینی این واكسن را دریافت كنیم. با ورود به كارآزمایی بالینی این واكسن، ایران پنجمین كشوری خواهد بود كه توانسته است فناوری كاملاً بومی ساخت این نوع واكسن را به دست آورد.
وی درباره هزینه دریافتی برای تولید واكسنهای پاستوكووك و پاستوكووك پلاس، افزود: موضوع منابع مالی بسیار اهمیت دارد تا تولید ادامه یابد. تقریباً مقدار بسیار كمی از هزینه تولید واكسنهای پاستوكووك و پاستوكووك پلاس كه تحویل داده شده را دریافت كردیم و چه منابع ریالی و چه ارزی به راحتی فراهم نمیشود و همین موضوع كار را برای تولید سخت میكند. وقتی منابع مالی به اندازه نباشد چرخ تولید سخت میچرخد.
بیگلری درباره دریافت تاییدیههای بین المللی برای واكسن پاستوكووك، گفت: تمام نكات و ضوابط در تولید واكسن پاستوكووك با دقت انجام شده و مقالات پیش بالینی، فاز یك، دو و سه در اختیار عموم قرار گرفته است و از میان واكسنهای تولید داخل، بیشترین اطلاعات درباره این واكسن در اختیار قرار داده شده است. كارآزمایی فاز سوم در چند مركز و در هشت شهر انجام شده و یك سوم داوطلبان از كسانی انتخاب شدند كه بیماری زمینهای كنترل شده داشتند و تقریباً تمام نكات مورد دقت قرار گرفته تا بتوانیم مقاله را در جای معتبری چاپ كنیم كه اقدامات آن در دست انجام است. مقاله ارسال شده و در انتظار چاپ هستیم و با توجه به مستندات قبلی، برای گرفتن تاییدیههای بین المللی اقدام خواهد شد. با توجه به كارآیی واكسن و رعایت تمام الزامات درجه بالایی از اطمینان وجود دارد كه بتوانیم تاییدیه بین المللی را برای این واكسن كسب كنیم.