نگران اومیكرون هستیم/ دستور آماده باش به مراكز درمانی

وزیر بهداشت با اشاره به شیوع سویه اومیكرون در جهان، نسبت به غالب شدن این سویه جدید در كشور هشدار داد.

1400/11/02
|
10:35

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین اللهی، در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشكی سراسر كشور، گفت: وقتی آلودگی و سویه‌ای در یك كشور ایجاد می‌شود، به كشورهای دیگر نیز سرایت می‌كند و در كشور ما نیز به دلیل ورود و خروج مسافرین، اومیكرون وارد كشور شده است.

وی افزود: با تست‌های تشخیصی انجام شده تا كنون بیش از دو هزار بیمار مبتلا به اومیكرون در كشور شناسایی شده اما از همه بیماران، تست نمی‌گیریم بلكه به صورت اتفاقی این تست‌ها انجام می‌شود و میزان آلودگی در سطح جامعه، بیشتر از این موارد است. مراجعات سرپایی در دو هفته اخیر تقریباً 4 برابر شده و وقتی مراجعات سرپایی افزایش می‌یابد ممكن است موارد بستری و بیماران بدحال نیز افزایش یابد و نگرانی‌هایی در این زمینه داریم.

وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: توصیه ما به مردم این است كه در اسرع وقت، دوز سوم واكسن كرونا را تزریق كنند. تا كنون حدود 13 میلیون نفر، دوز سوم را تزریق كرده‌اند و یكی از دلایلی كه مرگ و میر بیماران كرونایی در این روزها در كشور كمتر است، واكسیناسیون گسترده‌ای بوده كه خوشبختانه تا كنون حدود 89 درصد از جمعیت هدف، یك دوز و حدود 79 درصد نیز دو دوز را تزریق كرده‌اند.

عین اللهی تاكید كرد: ایمنی واكسن‌ها، محدود به زمان است و به صورت مادام العمر ما را بیمه نمی‌كند و به همین خاطر كشورهای غربی كه واكسیناسیون را زودتر شروع كرده بودند، ایمنی در آنها كاهش یافته و شدیداً به مردم شأن تزریق دوز سوم را توصیه می‌كنند. در ایران عمده واكسن‌های تزریق شده مربوط به ماه‌های شهریور، مهر و آبان بوده كه نیاز است به سرعت، افرادی كه سه ماه از واكسیناسیون شأن گذشته، دوز سوم را تزریق كنند.

وی تاكید كرد: یكی از مهم‌ترین نگرانی‌های ما، عادی انگاری توسط مردم است و نباید تصور كنند كه همه چیز تمام شده است. مهم‌ترین نكته بهداشت فردی، استفاده از ماسك است. ثابت شده كه استفاده مداوم از ماسك، می‌تواند تا حد زیادی از ابتلاء به اومیكرون پیشگیری كند. متأسفانه در فضاهای جمعی می‌بینیم كه بخشی از مردم، از ماسك استفاده نمی‌كنند.

وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: امروز به رؤسای دانشگاه‌ها و دانشكده‌های علوم پزشكی دستور دادیم كه مراكز درمانی باید آمادگی كامل برای مقابله با پیك جدید بیماری را داشته باشند چون ماه‌های بهمن، اسفند و فروردین را در پیش داریم. نیروهای بهداشتی و درمانی در طول دو سال گذشته زحمات زیادی كشیدند و تعدادی نیز شهید شدند اما آنها آمادگی خدمت به مردم را دارند اما مهم‌ترین مساله، تشدید رعایت پروتكل‌ها توسط مردم است.

عین اللهی گفت: ستاد ملی مقابله با كرونا در مورد اعمال محدودیت‌ها تصمیم گیری می‌كند و وزارت بهداشت در این زمینه، پیشنهادات كارشناسی خود را مطرح می‌كند. با توجه به شرایط كشور، ستاد ملی مقابله با كرونا تصمیمات لازم را می‌گیرد. اگر در اجتماعات، از ماسك استفاده و فاصله گذاری رعایت شود، تا حدی می‌تواند از ابتلاء به اومیكرون جلوگیری كند.

وی تاكید كرد: به مردم اطمینان می‌دهیم كه هر واكسنی مورد نیاز باشد چه داخلی و چه خارجی را حتماً تأمین می‌كنیم. متأسفانه شایعاتی در فضای مجازی منتشر شده بود كه واكسن خارجی دیگر به كشور وارد نمی‌شود اما حقیقت این است كه هر واكسنی كه مورد نیاز باشد را وارد می‌كنیم. تا امروز حدود 185 میلیون دوز واكسن كرونا تأمین شده كه حدود 152 میلیون دوز، وارداتی و بقیه ساخت داخل بوده است.

وزیر بهداشت ادامه داد: در زمینه تولید داخلی واكسن كرونا، رشد بسیار خوبی داشته‌ایم و واكسن‌های فخرا، پاستوكووك، كووایران بركت، كووپارس رازی و اسپایكوژن تولیداتی داشته‌اند و این واكسن‌ها وارد سبد واكسیناسیون شده و واكسن نورا نیز در فاز سوم كارآزمایی بالینی قرار دارد. دانشمندان ایرانی تلاش بسیار ارزشمندی در این زمینه كردند و باتوجه به جهش‌های ویروس، تولید واكسن داخلی، برای ما امیدواركننده و اطمینان بخش است.

عین اللهی خاطرنشان كرد: در عمل ثابت كرده‌ایم كه هر واكسنی مورد نیاز باشد فارغ از داخلی یا خارجی بودن آن، تأمین می‌شود و شخص رئیس جمهور در این قضیه مصمم است و شخصاً وارد شده و بارها با رؤسای جمهور كشورهای مختلف از جمله چین، مذاكراتی داشته و دولت مصمم است كه واكسیناسیون را با جدیت انجام دهد اما وقتی واكسن به مقدار كافی در كشور وجود دارد، مردم در تزریق دوز سوم به سرعت اقدام كنند.

دسترسی سریع