یافتههای محققان نشان میدهد تزریق دوز تقویتی میتواند از ابتلا به كرونای شدید و بستری شدن در بیمارستان به میزان قابل توجهی بكاهد.
باشگاه خبرنگاران جوان- سویه جدید ویروس كرونا موسوم به امیكرون به دلیل قابلیت سرایت بالاتر باعث افزایش شمار مبتلایان به كووید 19 در جهان شده است به طوری كه بیش از نیمی از كشورهای جهان هم اینك درگیر این سویه هستند.
در مقابل، مقامات بهداشتی تجویز دوز تقویتی (دوز سوم) واكسن كرونا را پیشنهاد داده اند. یافتههای محققان نشان میدهد تزریق دوز تقویتی میتواند از ابتلا به كرونای شدید و بستری شدن در بیمارستان به میزان قابل توجهی بكاهد.
در این میان، برخی كشورها اقدام به تزریق دوز چهارم واكسن كرونا برای كاهش مرگ و میر به ویژه در افراد آسیب پذیر (كهنسالان و افراد دارای بیماریهای زمینهای) كردهاند. با این حال، شواهد حاكی از آن است كه دوز چهارم نیز نمیتواند مانع از ابتلای افراد به سویه امیكرون شود اما شدت ابتلا را كاهش میدهد.
دانشمندان میگویند تحقیقات بر روی 154 فرد از كادر درمانی كه دوز چهارم واكسن فایزر را دو هفته پس از دوز سوم دریافت كرده بودند و نیز 120 فردی كه دوز چهارم واكسن مدرنا را یك هفته پس از دوز سوم تزریق كردند نشان داد گرچه سطح آنتی بادیهای خون آنها به میزان قابل توجهی افزایش یافت، اما این میزان به اندازهای نبود كه مانع از ابتلا به سویه امیكرون شود.
مدیر این تحقیقات اعلام كرد: پس از تزریق دوز چهارم واكسن كرونا، شاهد افزایش بسیار بیشتر آنتی بادیها در بدن افراد نسبت به دوز سوم بودیم. با این حال، متاسفانه این سطح از آنتی بادی در بدن نیز نمیتواند جلوی ابتلا به سویه جدید كرونا را بگیرد.
این پژوهش نخستین تحقیقات درباره تزریق دوز چهارم واكسن كرونا در انسان است. گرچه تزریق واكسن مانع از ابتلا به سویه جدید نمیشود، اما مقامات بهداشتی تاكید دارند به دلیل آنكه تزریق واكسن از ابتلا به كرونای شدید و بستری شدن در بیمارستان جلوگیری میكند، افراد همچنان باید برای كاهش تلفات واكسن تزریق كنند.