در میان افزایش موارد ابتلا به كووید-19، بسیاری از كشورها امیدوارند بتوان با تزریق دُز یادآور واكسن، سویه اُمیكرون را كه منجر به افزایش شدید آمار مبتلایان شده مهار كنند و...
تزریق دُز یادآور واكسن كرونا را برای كادر درمان و شهروندان سالخورده مبتلا به چند بیماری زمینه ای از چندی پیش آغاز كردند.
به گزارش ایسنا، درحالیكه واكسن های كووید-19 میتوانند از افراد در برابر نوع شدید بیماری و مرگ ناشی از آن محافظت كند اما گاهی با عوارض جانبی همراه هستند كه میتواند با علائم خفیف تا متوسط در افراد ظاهر شود. همچنین كارشناسان بر این باورند كه دُزهای یادآور واكسن قطعا با عوارضی بیش از دُزهای اولیه واكسن همراه نیستند.
كارشناسان توصیه می كنند كه برای به حداقل رساندن این عوارض جانبی لازم است با رعایت مواردی همچون تعادل در رژیم غذایی، نوشیدن میزان كافی آب و خواب كافی، سلامت خود را حفظ كرد. همچنین عدم مصرف مواد الكلی، خودداری از استعمال سیگار و عدم مصرف مواد غذایی ناسالم توصیه می شود.
به گزارش ایسنا زمانیكه واكسیناسیون انجام می شود بسته به نوع واكسن نوع مختلفی از آنتی ژن ویروسی وارد بدن می شود. این آنتی ژنها به مفهوم تولید واكنش آنتی بادی است و بنابراین هنگام حمله ویروس اصلی، آنتی بادی موجود در بدن آن را خنثی می كند. از آنجاییكه این واكنش بدن ما است، بروز تب خفیف، بدن درد و گلودرد چندان نادر نیست. این اثرات با دُز اول بیشتر و پس از دُز دوم نسبتا كمتر و حتی در دُز یادآور كمتر هم می شود.
عوارض جانبی متداول
تب، سردرد، خستگی، درد و ورم در محل تزریق همچنان عوارض جانبی رایج برای دُزهای یادآور هستند. به طور كلی، این عوارض بسیار خفیف هستند.
نكاتی كه قبل و بعد از تزریق دُز یادآور باید رعایت كرد:
- از اقدام به واكسیناسیون با معده خالی و یا پس از مصرف غذاهای سنگین، سرخ شده یا تند خودداری شود. همچنین استعمال سیگار و نوشیدنی های حاوی كافئین توصیه نمی شود.
- وعده های غذایی كم حجم و به دفعات بیشتر داشته باشید.
- مقدار زیادی آب بنوشید. حفظ رطوبت بدن مهم است.
- مصرف مواد مغذی با تمركز بر پروتئین ها و مواد غذایی با هضم آسان مانند كشك توصیه می شود.
- مصرف میزان كافی از میوه ها و سبزیجات توصیه می شود.
- مواد غذایی حاوی فیبر و پروبیوتیكها در رژیم غذایی گنجانده شود.
- مصرف غذاهای بسیار فرآوری شده محدود شود.