علائم ابتلا به اُمیكرون كه در ناخن‌ها ظاهر می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی عفونت با سویه اُمیكرون كروناویروس علائمی ایجاد می‌كند كه بسیار شبیه به سرماخوردگی است اما متخصصان سلامت اكنون نسبت به علائم غیرمعمول عفونت با این سویه هشدار می‌دهند كه می‌تواند روی پوست، لب‌ها یا ناخن‌های شما تاثیر بگذارد.

1400/10/20
|
10:09

به گفته متخصصان سلامت مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری‌ها(CDC) افراد آلوده به اُمیكرون ممكن است پوست، لب‌ها یا بستر ناخن‌هایشان رنگ پریده، خاكستری یا آبی شود. به نظر می‌رسد این علامت در نتیجه سطح پایین اكسیژن در بدن باشد.

به همین دلیل مراكز كنترل و پیشگیری از بیماری‌ها این علائم را به‌ عنوان علائم هشدار اضطراری عفونت كووید-19 توصیف و به مردم توصیه می‌كنند در صورت مشاهده چنین تغییر رنگی از پزشك عمومی خود مشاوره بگیرند.

سایر علائم اورژانسی فهرست‌شده توسط CDC شامل مشكل تنفسی، درد یا فشار مداوم در قفسه سینه، گیجی و ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن است.

علائم هشداردهنده كلیدی اُمیكرون آبریزش بینی، سردرد، عطسه كردن، سرفه‌های مداوم و گلو درد است. با این حال علائم دیگری از جمله تعریق شبانه، حالت تهوع، خستگی، بدن درد و تب، بثورات پوستی و چشم درد نیز گزارش شده است.

برای اكثر افراد این علائم حدود پنج روز ادامه دارد؛ بنابراین اگر علائم فرد بهبود نیافت و نگران است، می‌تواند با مراكز درمانی تماس بگیرد.

خبری امیدواركننده

نتایج گزارش‌های اولیه نشان می‌دهد اُمیكرون می‌تواند از آنتی‌بادی‌های تولید شده توسط واكسیناسیون یا عفونت طبیعی با كووید فرار كند و همین موضوع نگرانی‌هایی در مورد افزایش احتمال عفونت مجدد ایجاد می‌كند اما نتایج تحقیقات محققان دانشگاه ملبورن و دانشگاه علم و فناوری هنگ‌كنگ نشان می‌دهد كه بعید است اُمیكرون بتواند از دفاع سلول‌های تی فرار كند.

پروفسور متیو مك كی، استاد دانشگاه ملبورن و سرپرست این تحقیق، در این‌باره اظهار كرد: حتی اگر اُمیكرون یا سویه دیگری از این نوع بتواند به‌ طور بالقوه از آنتی‌بادی‌ها فرار كند، باز هم می‌توان انتظار داشت كه یك پاسخ قوی سلول تی در برابر عفونت محافظت ایجاد خواهد كرد و به جلوگیری از بیماری كمك كند.

نگران‌كننده‌ترین ویژگی اُمیكرون فراوانی جهش در پروتئین اسپایك آن یعنی هدف اولیه واكسن‌های كووید است. سنبله ویروس را قادر می‌سازد به سلول‌های انسان متصل و وارد آن شود. واكسن‌های فعلی آنتی‌بادی‌های خنثی‌كننده را با هدف مسدود كردن این فرآیند القا می‌كند؛ با این حال گزارش شده این آنتی‌بادی‌ها در مقایسه با انواع قبلی مانند دلتا در برابر اُمیكرون موثر نیست.

اما بر اساس داده‌های تحقیقاتی پیش‌بینی می‌شود پاسخ‌های سلول تی كه توسط واكسن‌ها و تقویت‌كننده‌ها ایجاد می‌شود، همچنان به محافظت در برابر اُمیكرون مانند دیگر سویه‌ها ادامه می‌دهد و معتقدیم كه این خبر مثبتی در مبارزه جهانی علیه اُمیكرون است.

دسترسی سریع