واكسن «كووپارس» در انتظار عقد قرارداد با وزارت بهداشت

سخنگوی پروژه واكسن كووپارس موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی ضمن تشریح آخرین اخبار پیرامون كارآزمایی بالینی واكسن كووپارس و تولید آن، گفت:

1400/10/20
|
10:04

تاكنون حدود 10 میلیون دز واكسن تولید كردیم و وزارت بهداشت به ما قول داده است 5 میلیون دز را تحویل بگیرد؛ البته هنوز این اتفاق نیفتاده است.

دكتر محمد حسین فلاح مهرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین وضعیت پروژه واكسن "كووپارس" و تولید این واكسن سه دزه (دز سوم استنشاقی است)، گفت: پیگیری مطالعات فاز یك و دو با نتایج بسیار خوب انجام شده است. فاز سوم كارآزمایی بالینی هم كه واكسن‌مان را با واكسن سینوفارم مقایسه كردیم تقریبا به اتمام رسیده است و در كل جمعیت مورد مطالعه واكسن كووپارس اثربخشی بهتری نسبت به سینوفارم داشت و عوارض جدی هم در حدود 23 هزار داوطلب‌مان نداشتیم.

وی افزود: در فاز اول كارآزمایی بالینی 133 نفر و در فاز دوم 500 نفر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.

او ادامه داد: پیش‌بینی ما این است كه با پایان فاز سوم كارآزمایی بالینی، پیگیری داوطلبان و انجام مطالعاتِ بیشتر تا پایان سال به اتمام برسد. بیشترین چیزی كه در حال كار بر آن هستیم بررسی طول دوره اثربخشی واكسن است كه آیا در شرایط واقعی هم می‌تواند تا شش ماه اثربخش باشد یا خیر و یا ممكن است عوارضی در بلند مدت داشته باشد یا خیر.

وی درخصوص ورود به فاز صنعتی تولید انبوه واكسن كووپارس،‌ تصریح كرد: تاكنون حدود 10 میلیون دز واكسن تولید كردیم كه وزارت بهداشت به ما قول داده است پنج میلیون دز را تحویل بگیرد كه هنوز این اتفاق نیفتاده است. امیدواریم ظرف این هفته واكسن را تحویل بگیرند البته هنوز قراردادی با ما نبسته‌اند و پولی هم به موسسه رازی پرداخت نشده است.

فلاح تاكید كرد: طبق روال باید مستندات CTD برای هر محموله واكسن كامل باشد؛ پیش از این مقرر شده بود این 5 بچ واكسن را با مستندات اولیه CTD ( مستندات كامل پرونده) تحویل بگیرند كه متاسفانه تاكنون این موضوع عملی نشده است. مستندات دیروز ( 19 دی ماه) به وزارت بهداشت تحویل داده شده است و امیدواریم تا پایان هفته قرارداد ما را ببندند زیرا ما قابلیت تولید 20 میلیون دز واكسن تا پایان سال را داریم كه تاكنون 10 میلیون دز آن تولید شده است.

وی درباره تكلیف تزریق دز یادآور افرادی كه در كارآزمایی بالینی واكسن كووپارس شركت كردند و بیش از 3 ماه از تزریق واكسن‌هایشان گذشته است، گفت: ما مطالعه بوستر دز را برای واكسن رازی انجام دادیم كه با همه واكسن‌ها آن را مقایسه كردیم و نتایج آن هم به زودی مشخص می‌شود. برای شركت كنندگان در كارآزمایی بالینی فاز اول و دوم كه خودشان تمایل داشتند، مجددا یك دز واكسن رازی تزریقی و یك دز استنشاقی به عنوان بوستر دز تزریق شده است؛ هرچند دریافت دز استنشاقی چندان ضروری نیست اما دریافت می‌كنند.

سخنگوی پروژه واكسن كووپارس موسسه تحقیقات واكسن و سرم سازی رازی در پایان، بیان كرد: بر اساس مطالعه صورت گرفته كه نتایج بیشتر آن، روزهای آتی منتشر خواهد شد، مشخص شد تزریق واكسن رازی پس از هر واكسن دیگری عارضه ایجاد نمی‌كند، اما تعیین نوع دقیق واكسن مجاز برای بوستر دز كووپارس روزهای آتی صورت می‌گیرد. با نتایجی كه فعلا می‌بینیم ممكن است از خود واكسن كووپارس به صورت تك دز برای دز یادآور استفاده شود. اصل، ایمنی‌زایی با واكسن تزریقی است اما می‌توانند واكسن استنشاقی را هم دریافت كنند.

دسترسی سریع