چند عامل موثر در گسترش اُمیكرون

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام كرد: سویه اُمیكرون به دلیل تركیبی از چند فاكتور گسترش می‌یابد.

1400/10/19
|
09:59

به گزارش ایسنا، سازمان جهانی بهداشت روز گذشته (جمعه) اعلام كرد كه شیوع سویه اُمیكرون به تركیبی از چند عامل از جمله ساختار این سویه و افزایش ارتباطات اجتماعی مربوط می شود.

"ماریا ون كرخو" مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت گفت: به دنبال ثبت ركورد موارد جدید ابتلا ظرف یك هفته، افراد باید در مورد كاهش میزان قرار گرفتن در معرض ویروس و كنترل انتقال بیماری بیشتر دقت داشته باشند.

وی افزود: سویه اُمیكرون بر اثر عوامل متعددی در میان مردم منتقل می شود. فاكتور نخست، جهش‌های موجود در ویروس است به آن اجازه می‌دهد راحت‌تر به سلول‌های بدن انسان بچسبد.

مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت با اشاره به دومین دلیل گسترش این سویه از ویروس اظهار داشت: با پدیده ای مواجه هستیم كه به آن فرار ایمنی می گویند و بدان معنی است كه افراد می توانند مجددا به ویروس آلوده شوند حتی اگر پیش از این به ویروس آلوده شده یا در برابر بیماری واكسینه شده باشند.

وی گفت: دلیل دیگر این است كه ما شاهد تكثیر این سویه از ویروس در مجرای تنفسی فوقانی هستیم و این سویه با دلتا و انواع دیگر كه در مجرای تنفسی تحتانی و در ریه ها تكثیر می شد، متفاوت است.

به گزارش ایسنا به نقل از مدیكال اكسپرس، به گفته مدیر فنی سازمان جهانی بهداشت، اما علاوه بر این عوامل، گسترش ویروس همچنین می تواند به دلیل ارتباط بیشتر افراد، گذراندن زمان بیشتر در فضاهای سرپوشیده در فصل زمستان و عدم رعایت دستورالعملهای بهداشتی مانند فاصله گذاری فیزیكی انجام می شود.

دسترسی سریع