امیكرون جزو جهش‌های نگران كننده است

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به تشریح اما و اگر‌های كرونا و جهش‌های صورت گرفته در آن پرداخت.

1400/10/12
|
10:39

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: ویروس كرونا برای حیات و بقای خود در محیط ناچار است كه مجموعه جهش‌هایی را انجام دهد لذا حدود50 جهش ایجاد شده است كه حدود 30 جهش در پروتئین قرار دارد.

او با اشاره به اینكه ویروس وارد بدن میزبان می‌شود و 12 جهش هم در آنجا انجام می‌دهد گفت: مجموعه جهش‌ها را در راستای بقای ویروس صورت می‌گیرد، از زمان كشف كرونا تا كنون اشكال مختلف آلفا، بتا، گاما، دلتا، لامبدا و امیكرون شناسایی شده است و با جهش‌هایی كه صورت گرفته آخرین جهش امیكرون نامگذاری شده است كه سرعت انتشار بالایی دارد و به طور متوسط در عرض یك و نیم تا سه روز دو برابر می‌شود و این مسئله به یك دغدغه تبدیل شده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینكه سازمان بهداشت جهانی دسته بندی برای جهش‌ها در نظر گرفته است گفت: به طوری كلی جهش‌های صورت گرفته در ویروس كرونا به سه گروه تقسیم می‌شود كه قابل توجه، نگران‌كننده و تهدید كننده است، این تقسیم‌بندی از سوی سازمان جهانی بهداشت مورد توجه قرار گرفته است.

پناهی تصریح كرد: ویروس در روند بیماری زایی، ابتلا و واكسیناسیون ممكن است تغییراتی ایجاد نكرده باشد و لذا سبب نگرانی نمی‌شود، اما قابل توجه است؛ دسته دوم ویروس‌های نگران كننده هستند كه این نوع از جهش نگران كننده محسوب می‌شود، زیرا بیماری زایی، پاسخ دهی به درمان و واكسیناسیون را تحت تاثیر قرار می‌دهد و گروه سوم جهش‌های تهدید كننده است كه درمان‌ها و واكسن‌های موجود را به چالش می‌كشد.

او با اشاره به اینكه امیكرون جز جهش‌های نگران كننده است عنوان كرد: نمی‌دانیم كه میزان و شدت بیماری زایی چقدر است و به صورت مشخص نمی‌دانیم آیا واكسن‌ها می‌تواند مصونیت كامل ایجاد كنند، امیكرون جهش‌های قابل توجهی ندارد، اما جهش هایش نگران كننده است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: همواره باید نگران رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی باشیم و اینكه واكسیناسیون باید به طور كامل انجام شود لذا امیكرون جهش نگران كننده است، اما چون درصد معضلات ویروس را نمی‌دانیم باید دغدغه رعایت كردن شیوه نامه‌های بهداشتی را داشته باشیم.

دسترسی سریع