محققان یك شركت داروسازی ژاپن آزمایشات بالینی یك واكسن كرونا را در سال 2023 آغاز می كنند كه ایمنی مادام العمر ایجاد میكند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اسپوتنیك، گروهی از دانشمندان مؤسسه علوم پزشكی توكیو به رهبری پروفسور میچینوری كوهارا روی این واكسن كار می كنند. آنها واكسن آبله را كه در قرن هجدهم در انگلیس ساخته شد و تا سال 1976 در ژاپن مورد استفاده قرار می گرفت، به عنوان اساس كار خود برای ساختن واكسن كرونا انتخاب كرده اند. این تیم از سویهای از ویروس "واكسینیا" استفاده میكند كه باعث بیماری نمیشود، اما برخی از اجزای پروتئینی آن را با اجزای پروتئینی "SARS-CoV-2" جایگزین كرده است.
در حالی كه تركیب مجدد پروتئین سنبله با یك مكانیسم متفاوت تحویل، استراتژی رایجی است كه این روزها در طراحی واكسن مورد استفاده قرار میگیرد، "كوهارا" مطمئن است كه این واكسن جدید نه تنها میتواند آنتیبادیهای خنثیكننده قدرتمندی را با تنها یك دوز تولید كند، بلكه باعث ایجاد ایمنی سلولی قدرتمندی نیز میشود كه محافظت طولانیمدت ارائه میكند.
"ژاپن تایمز" گزارش داد، آزمایشهای انجام شده روی موشها نشان داده است كه موشهای واكسینهشده سطوح آنتیبادی بالایی را برای بیش از 20 ماه برابر با میانگین عمرشان حفظ كردند. در این گزارش آمده است كه وقتی دو دوز به فاصله سه هفته از یكدیگر تزریق شد، آنتی بادیهای خنثی كننده 10 برابر افزایش یافت.
آزمایشهای مشابهی كه روی میمونهای ماكاك انجام شد، نشان داد كه این واكسن آنها را از عفونت محافظت میكند، زیرا سطوح ویروس در میمونهای ماكاك واكسینه شده، هفت روز پس از آلوده شدن آنها به ویروس كرونا كمتر از حد مجاز باقی ماند.
"كوهارا" همچنین میگوید كه این واكسن مزیت بیشتری را در تولید عوارض جانبی كمتر در مقایسه با سایر واكسنهایی كه مجوز استفاده اضطراری دریافت كردهاند، ارائه میكند. وی ادعا كرد كه سویه غیر بیماریزای مورد استفاده در طراحی این واكسن قادر به تكثیر در پستانداران نیست و عوارض جانبی كمتری ایجاد میكند.
محققان این واكسن را در برابر چهار سویه نگران كننده از ویروس كرونا كه تاكنون شیوع یافتهاند، آزمایش كردند و دریافتند كه در برابر آنها موثر عمل میكند.
"كوهارا" گفت كه انتظار دارد این واكسن علیه سویه امیكرون نیز موثر باشد و همچنین اظهار داشت كه این واكسن را میتوان در دمای اتاق نگهداری كرد كه حمل و نقل و تزریق آن را در كشورهای در حال توسعه با آب و هوای گرمسیری آسان میكند.
موسسه علوم پزشكی توكیو تجربهای در زمینه تجاری سازی یك واكسن ندارد و با شركت داروسازی "نوبلفارما برای انجام آزمایشات بالینی قرارداد امضا كرده است.
انتظار میرود فاز اول و دوم آزمایشهای بالینی این واكسن در سال 2023 آغاز شود و در صورت عدم وجود نگرانیهای مربوط به كارایی و ایمنی، فوراً یك آزمایش بزرگتر آغاز شود.
"ژاپن تایمز" گزارش داد اگر همه چیز خوب پیش برود، این واكسن ممكن است از سال 2024 به صورت تجاری در دسترس باشد.