رژیم غذایی كه خطر ابتلا به كووید را 41 درصد كاهش می‌دهد

نتایج تحقیق جدید نشان می‌دهد كه خوردن برخی غذاهای سالم خطر ابتلا به كووید و شدت آن را كاهش می‌دهد.

1400/10/12
|
09:19

به نقل از سایكولوژی نیوز، مصرف غذاهای گیاهی سالم خطر ابتلا به كووید و شدت آن را كاهش می‌دهد. این اثر محافظتی در برابر كووید به خصوص برای افراد ساكن در مناطق محروم بیشتر است.

دكتر جوردی مرینو، محقق ارشد این تحقیق، گفت: نتایج گزارش‌های قبلی نشان می‌دهد تغذیه نامناسب یك ویژگی مشترك میان گروه‌هایی است كه به‌ طور نامتناسبی تحت تاثیر این همه‌گیری قرار گرفته‌اند اما داده‌هایی در مورد ارتباط بین رژیم غذایی، خطر و شدت كووید 19 ارائه نشده است. البته نتایج تحقیقات گذشته نشان می‌دهد تغذیه خوب تاثیر مستقیمی بر كاهش بیماری‌های عفونی دارد.

در برخی تحقیقات ذكر شده كه تكثیر كروناویروس‌های رایج انسانی مانند ای 229 و سارس كوو 2 با تجویز لینولئیك یا آراشیدونیك اسید(اسید چرب) به بیماران متوقف می‌شود. دیگر پژوهشگران یك ارتباط بین مكمل‌های غذایی خاص و مواد مغذی با كاهش خطر ابتلا به عفونت كووید پیدا كردند.

تحقیق حاضر شامل 592 هزار و 571 ساكن در بریتانیا و ایالات متحده بود كه طی سال 2020 مورد بررسی قرار گرفتند.

برای ارزیابی كیفیت رژیم غذایی از شركت‌كنندگان در مورد عادات غذایی آنان قبل از همه‌گیری سوال شد. این گروه تحقیقاتی از یك سیستم امتیازدهی استفاده كرد كه شامل دسته‌بندی‌ غذایی مانند سبزیجات، میوه‌ها، ماهی‌های روغنی، چربی و محصولات قندی بود. ناسالم‌ترین گروه غذایی امتیاز یك و سالم‌ترین گروه امتیاز سه را كسب كردند.

محققان دریافتند كسانی كه كیفیت رژیم غذایی بالایی دارند، كمتر در معرض بیماری جدی ناشی از كووید هستند.

شركت‌كنندگان با بالاترین امتیاز رژیم غذایی 9 درصد كمتر به بیماری كرونا و 41 درصد كمتر به بیماری شدید مبتلا شدند.

دكتر مرینو گفت: این یافته‌ها با سایر رفتارهای سالم، عوامل اجتماعی تعیین‌كننده سلامت و نرخ انتقال ویروس در جامعه سازگار بود.

دكتر اندرو چان، از دیگر محققان این پژوهش، گفت: ما نمی‌توانیم به اندازه كافی بر اهمیت واكسن زدن و پوشیدن ماسك در محیط‌های شلوغ داخلی تاكید كنیم اما نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد كه افراد می‌توانند با توجه به رژیم غذایی خود خطر ابتلا به كووید را كاهش دهند.

علاوه بر این تاثیر منفی رژیم غذایی نامناسب بر سلامتی زمانی كه با وضعیت اقتصادی اجتماعی پایین همراه باشد، حتی بیشتر است.

دكتر مرینو گفت: یافته‌های ما فراخوانی به دولت‌ها و ذی‌نفعان برای اولویت‌بندی رژیم‌های غذایی سالم و تندرستی با سیاست‌های تاثیرگذار است؛ در غیر این صورت ما در خطر از دست دادن چندین دهه پیشرفت اقتصادی و افزایش قابل‌ توجه در نابرابری‌های بهداشتی خواهیم بود.

دسترسی سریع