بر اساس نتایج مطالعه جدید منتشر شده دانشگاه بهداشت و علوم اورگان ایالات متحده ابتلا به كرونا بعد از واكسیناسیون به میزان زیادی پاسخ ایمنی به سایر سویههای ویروس كرونا را افزایش میدهد.
به نقل از نیوز، نتایج آزمایشگاهی كه قبل از چاپ به صورت آنلاین در مجله انجمن پزشكی آمریكا JAMA منتشر شده، حاكی از این است كه عفونت با ویروس كرونا بعد از دریافت واكسن، پاسخ ایمنی قوی در برابر سویه دلتا ایجاد میكند.
محققان اظهار كردند: یافتهها نشان میدهد پاسخ ایمنی احتمالا در برابر سویههای دیگر نیز بسیار موثر است زیرا این ویروس همچنان به جهش خود ادامه میدهد.
این مطالعه اولین مطالعهای است كه از سویههای زنده سارس كوو 2 برای اندازهگیری خنثیسازی متقاطع سرم خون در ابتلا به كووید استفاده میكند.
فیكادو تافس، محقق ارشد این تحقیق و استادیار میكروبیولوژی مولكولی و ایمونولوژی در دانشكده پزشكی اورگان، گفت: شما نمیتوانید پاسخ ایمنی بهتر از این دریافت كنید. واكسنها در برابر بیماریهای شدید بسیار موثر هستند و نتایج تحقیق ما نشان میدهد افرادی كه واكسینه میشوند و سپس در معرض عفونت جدید قرار میگیرند، ایمنی فوقالعادهای دارند.
نتایج نشان داد آنتیبادیهای اندازهگیری شده در نمونههای خون این افراد هم فراوانتر و هم بسیار موثرتر(به میزان 1000 درصد موثرتر) از آنتیبادیهای تولید شده 2 هفته پس از دریافت دوز دوم واكسن فایزر بود..
این مطالعه نشان میدهد كه قرار گرفتن در معرض ویروس پس از واكسیناسیون در واقع برای تقویت پاسخ ایمنی در مواجهههای بعدی حتی با سویههای جدید ویروس مفید است.
محقق دیگر تحقیق، مارسل كرلین، استادیار پزشكی بیماریهای عفونی در دانشكده پزشكی اورگان نیز اظهار كرد: به نظر من این مورد به یك بازی نهایی اشاره میكند. البته به این معنا نیست كه ما در پایان همهگیری هستیم اما به جایی اشاره میكند كه احتمالا در آن قرار خواهیم گرفت. هنگامی كه واكسینه میشوید و سپس در معرض ویروس قرار میگیرید، احتمالا در بدن شما محافظت در برابر سویههای آینده هم ایجاد خواهد شد.
وی افزود: نتایج این تحقیق نشان میدهد نتیجه بلندمدت این شرایط كاهش شدت اپیدمی جهانی خواهد بود.
ایمنی واكسن در حال حاضر تحت یك آزمایش واقعی علیه سویه جدید اُمیكرون است.
تافس بیان كرد: ما سویه اُمیكرون را به طور خاص مورد بررسی قرار ندادهایم اما بر اساس نتایج این مطالعه پیشبینی میكنیم عفونتهای جدید از سویه اُمیكرون نیز یك پاسخ ایمنی قوی مشابه در بین افراد واكسینه شده ایجاد كند.
این مطالعه نمونههای خون جمعآوری شده 52 نفر را مقایسه كرد كه همه كاركنان اورگان بودند و با واكسن فایزر واكسینه شده بودند. در مجموع 26 نفر كه به دنبال واكسیناسیون دچار عفونتهای خفیف بودند، از طریق آزمایش شناسایی شدند. در این میان 10 مورد عفونت شامل سویه دلتا، 9 مورد غیردلتا و هفت سویه ناشناخته بود.
محققان با كار در آزمایشگاه سطح سه ایمنی زیستی پاسخ ایمنی به ویروس زنده در معرض نمونه خون افراد مبتلا را اندازهگیری كردند و آن را با پاسخ ایمنی با گروه كنترل مقایسه كردند. آنان دریافتند كه افراد مبتلا به كووید بعد از واكسینه شدن ابتدا آنتیبادیهای بیشتری تولید میكنند و این آنتیبادیها در خنثی كردن ویروس زنده بهطور قابل ملاحظهای بهتر هستند.
نتایج تحقیق جدید بر این واقعیت تاكید میكند كه واكسیناسیون كلید پایان دادن به همهگیری است.