دانشمندان دانشگاه هاروارد و ام آی تی میگویند هر 3 واكسن آمریكایی توانایی پایینی برای مقابله با سویه جدید كرونا دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از یكسال از كشف واكسنهای كرونا در جهان میگذرد. طی این مدت كشورها اقدام به اعطای مجوز استفاده اضطراری از واكسن برای كنترل همه گیری كرده اند.
در این میان، سازمان غذا و داروی آمریكا واكسنهای فایزر، مدرنا و جانسون اند جانسون را مورد تایید قرار داد. گرچه این واكسنها تاكنون تاثیرگذاری مناسبی برای پیشگیری از ابتلا به كووید 19 داشته اند اما با ظهور سویه جدید كرونا موسوم به امیكرون نگرانیها درباره ناتوانی واكسنها در ایجاد ایمنی در برابر آن افزایش یافته است.
تحقیقات جدید دانشمندان آمریكایی در محیط آزمایشگاهی نشان میدهد هر 3 واكسن مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریكا به میزان قابل توجهی توانایی كمتری برای ایجاد ایمنی در برابر سویه امیكرون را دارد. با این حال، ممكن است دوز تقویتی (دوز سوم) واكسن بتواند باعث ایجاد محافظت موثر در برابر كرونا شود.
این تحقیقات از سوی دانشمندان دانشگاه هاروارد و ام آی تی به صورت مشترك انجام گرفته است. محققان در این پژوهش مشاهده كردند كسانی كه دوزهای متعارف واكسن كرونا (دو دوز واكسن فایزر و مدرنا، و یك دوز واكسن جانسون اند جانسون) را دریافت كرده اند از سطح آنتی بادی پایینی برای خنثی سازی سویه امیكرون برخوردارند.
با این حال، نمونههای خونی افرادی كه به تازگی دوز تقویتی واكسن كرونا را دریافت كرده اند نشان میدهد میزان قابل تاملی از آنتی بادی در خون آنها وجود دارد. دانشمندان همچنین دریافتند سویه جدید بسیار مسریتر از سایر گونههای كووید 19 است.
دانشمندان برآورد میكنند توانایی سرایت پذیری سویه امیكرون دو برابر دلتا كه هم اینك سویه غالب در جهان محسوب میشود، است. این امر بدان معناست كه امیكرون به احتمال فراوان به زودی به سویه غالب جهان تبدیل خواهد شد.
با این حال، شركت های داروسازی آمریكا وعده داده اند بتوانند در یك بازه یكصد روزه اقدام به توزیع واكسنهای انطباق یافته با سویه جدید كنند. پیشبینی میشود در شش ماه نخست سال میلادی آینده فرآیند توزیع واكسنهای جدید در جهان آغاز شود. با این وجود مقامات بهداشتی در كشورهای پیشرفته از مردم خواسته اند تا زمان توزیع واكسنهای جدید، دوز تقویتی را دریافت كنند.