علامت سوال‌های اُمیكرون مقابل كارشناسان سلامت/ فعلا تصمیمی برای دُز چهارم واكسن‌ نداریم

دبیر كمیته علمی كشوری مقابله با كرونا با بیان اینكه آخرین مطالعات در خصوص كووید -19 مربوط به سویه دلتا است و در مورد جهش امیكرون باید منتظر رسیدن اطلاعات جدید باشیم؛ گفت:

1400/09/22
|
10:18

اما پیشنهاد ما این است كه دز بوستر واكسن كرونا به افراد بالاتر از 18 سال تزریق شود كه این اقدام نیز بر اساس پروتكل وزارت بهداشت به شكل لایه لایه از سنین بالا آغاز شده است.

دكتر حمیدرضا جماعتی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص آخرین بررسی‌ها و تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته در زمینه اضافه كردن دو دارویی كه به عنوان داروهای موثر در درمان كرونا مطرح شده‌اند (مولتی پیراویر و پكسلویید) به پروتكل درمانی كرونا، گفت: با توجه به مقالات و اسنادی كه وجود دارد، این داروها در كمیته علمی تصویب شده‌اند، اما هنوز از نظر متخصصین سازمان غذا و دارو مطالعات كافی وجود ندارد و بحث‌شان این است كه فرصت دهیم تا اطلاعات كافی به دست آید و فكر می‌كنم با به دست آمدن این اطلاعات، مصرف این داروها تصویب شود.

او در خصوص احتمال تغییر پروتكل‌های درمانی كووید19 با توجه به جهش امیكرون، تصریح كرد: در مورد واریانت اُمیكرون هنوز اطلاعات كافی نداریم و چند هفته آتی اطلاعات كافی بر اساس مطالعات كشورهایی كه این سویه در آنها وجود دارد، به دست ما می‌رسد. هنوز سازمان بهداشت جهانی و CDC آمریكا هم می‌گویند به دلیل نبود اطلاعات كافی نمی‌دانیم آیا سرایت‌پذیری این جهش بیشتر است یا خیر؟ آیا شدت بیماری را افزایش می‌دهد یا خیر؟ و... همه اینها علامت سوال‌هایی مقابل كارشناسان است؛ به همین دلیل باید اطلاعات كافی پیرامون امیكرون به دست آید تا بعد ببینیم لازم است داروهای درمانی تغییر كند یا خیر.

وی افزود: اكنون سویه دلتا از كووید19 در كل جهان وجود دارد و آخرین مطالعات در خصوص دلتا است و در مورد جهش امیكرون باید منتظر رسیدن اطلاعات جدید باشیم؛ ولی پیشنهاد ما این است كه دز بوستر واكسن كرونا به افراد بالاتر از 18 سال تزریق شود كه بر اساس پروتكل وزارت بهداشت به شكل لایه لایه از سنین بالا این كار آغاز شده است.

جماعتی تاكید كرد: با توجه به اینكه مشاهده شده است كه سویه امیكرون در افراد جوان‌تر باعث ایجاد گرفتاری می‌شود، تاكید كردیم سنین 12 تا 18 سال هم واكسیناسیون را انجام دهند و افراد بالای 60 سال هم دوز اضافه واكسن را تزریق كرده و در عین حال پروتكل‌های بهداشتی را به جد رعایت كنند؛ زیرا در مورد رفتار جهش جدید، اطلاعات زیادی نداریم و اگر رعایت نكنیم ممكن است مجددا دچار پیك شویم.

او درباره برخی اظهارات غیر رسمی پیرامون بالا بودن تعداد مبتلایان به HIV كه به سویه امیكرون كرونا مبتلا می‌شوند، بیان كرد: در افراد دارای نقص سیستم ایمنی ویروس می‌تواند بیشتر در چرخه باشد و ممكن است سویه‌های جدید به صورت اولیه در این افراد به وجود آمده باشد ولی به معنای این نیست كه جهش امیكرون فقط در كسانی شناسایی می‌شود كه نقص سیستم ایمنی دارند؛ گرچه كسانی كه نقص سیستم ایمنی دارند ریسك بالاتری در ابتلا دارند اما سایر افراد بری از ابتلا به امیكرون نیستند.

او در پاسخ به سوال ایسنا درباره برخی اظهارات در دنیا مبنی بر تزریق دز چهار واكسن كرونا و تصمیم‌های احتمالی ایران در این خصوص گفت: فعلا چنین تصمیمی نداریم؛ چون در حال تزریق دز بوستر هستیم. بسته به رفتار ویروس تصمیم‌گیری ما تغییر می‌كند. اگر سویه‌ها به سمتی بروند كه تضعیف شوند ممكن است نیاز به تزریق دز چهارم نباشد؛ اما اگر ویروس به همین شكل فعلی باشد، ممكن است نیاز به تولید واكسن‌هایی با پلتفرم جدید باشد و حتی ممكن است لازم باشد هر چند ماه یكبار بر اساس نوع واكسنی كه تزریق می‌شود، واكسیناسیون تكرار شود.

دسترسی سریع