مهمترین وجه تمایز «اُمیكرون» با سویه‌های دیگر كرونا/ برنامه‌ای برای شناسایی سویه‌های جدید نداریم

رئیس كارگروه پیشگیری و بهداشت كرونا گفت: ما نظام مراقبتی منظمی برای جستجوی سویه‌های جدید نداریم . شواهد كلی می‌گوید به احتمال زیاد، مواردی از اُمیكرون در ایران وجود دارد اما گزارش نشده است.

1400/09/21
|
10:03

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، حمید سوری رئیس كارگروه پیشگیری و بهداشت كرونا در برنامه تهران ما سلامت رادیو تهران در باره جهش های ویروسی گفت: باید به عنوان یك اصل كلی بپذیریم جهش‌های ویروش و شكل گیری سویه های جدید ویروس برای بقا در مقابل اقدامات بشر اتفاق می‌افتد. برخی از این سویه ها تاثیر زیادی روی تغییرالگوی اپیدمی ندارند اما برخی هم شبیه اُمیكرون هستند كه سازمان بهداشت جهانی برای آن به همه هشدار می‌دهد.

وی در پاسخ به اینكه آیا واكسن های موجود می‌توانند بر سویه اُمیكرون تاثیر بگذارند؟ گفت: با گذشت زمان مقاومت ویروس در برابر واكسن‌هایی كه بر اساس سویه‌های قبلی ساخته شده اند بیشتر شده و تاثیر واكسن‌ها كمتر می‌شود.

سوری با اشاره به اینكه اُمیكرون باعث عفونت مجدد می‌شود اظهار داشت: اثر واكسن در برابر این سویه كمتر است اما هنوز افرادی كه دو دُز یا سه دُز واكسن زده اند نسبت به افرادی كه واكسن نزده اند مقاومت بیشتری دارند و احتمال مرگ و بستری در بین آنها كمتر است.

رئیس كارگروه پیشگیری و بهداشت كرونا با انتقاد از اینكه ما نظام مراقبتی منظم و برنامه ریزی شده ای برای جستجوی سویه‌های جدید ویروس نداریم، گفت: به همین دلیل نمی‌توانیم نسبت به اینكه این سویه وارد كشور شده یا نشده مستند مشخصی ارائه دهیم. شواهد كلی می‌گوید به احتمال زیاد مواردی از این سویه در ایران وجود دارد اما گزارش نشده است. نمونه‌هایی به طور پراكنده گرفته می‌شود تعداد آن به اندازه‌ای نیست كه بتوان موارد اُمیكرون را شناسایی كرد.

وی مهمترین وجه تمایز اُمیكرون با سویه‌های دیگر را اینگونه عنوان كرد: تعداد جهش روی اسپایك این سویه خیلی زیاد است و نسبت به سویه‌های قبلی به ویژه دلتا جهش‌های بیشتری دارد. احتمال عفونت مجدد در مبتلایان به كرونا بیشتر است و به نظر می‌رسد سرعت سرایت و انتشار بالاتری داشته باشد به طوریكه گزارش‌های ارسال از آفریقا نشان می‌دهد تعداد مبتلایان در طول یك هفته دوبرابر شده است. گسترش آن در انگلستان هم نسبت به آفریقا بالا است و در حدود 25 كشور اروپایی این سویه گزارش شده است. همچنین از كشورهای نزدیك ما مثل امارات، عربستان سعودی، تركیه و پاكستان گزارش‌هایی مبنی بر وجود سویه اُمیكرون گزارش شده است.

سوری با اشاره به اینكه این ویروس كُشندگی و شدت بالایی ندارد گفت: گرچه كُشندگی و شدت این سویه خیلی بالا نیست اما وقتی تعداد مبتلایان زیاد می‌شود به همان نسبت تعداد مرگ و میر و بستری افزایش می‌یابد و از سویی دیگر بار بیماری در جامعه افزایش می‌یابد و افراد زیادی برای مدتی قادر به فعالیت عادی نیستند.

رئیس كارگروه پیشگیری و بهداشت كرونا با رد در این موضوع كه گفته می‌شود سویه اُمیكرون خیلی نگران كننده نیست گفت: اتفاقا نگران كننده است منتهی هنوز به مرحله تهدید نرسیده است.طبقه بندی های سازمان بهداشت جهانی براساس شدت بیماری و شدت هشدارها است. این سویه هنوز در مرحله هشدار قرار دارد و وارد فاز تهدید نشده به همین دلیل به كشورها هشدار داده شده محدودیت ها را بیشتر كنند و بر سفرهای بین المللی و ورود و خروج مسافران نظارت بیشتری داشته باشند و همچنین به مردم هم توصیه شده اقدامات محافظتی را تشدید كنند.

دسترسی سریع