مقامات سازمان جهانی بهداشت به تشریح ظهور سویههای جدید كووید 19 پرداختند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از ان بی سی نیوز، شناسایی سویه جدید ویروس كرونا در آفریقای جنوبی موسوم به امیكرون باعث بروز واهمه در میان كشورهای مختلف شده است به طوری كه از همان ابتدا بسیاری از كشورها مرزهای خود را به روی كشورهای حوزه جنوب آفریقا بستند.
سازمان جهانی بهداشتی روز جمعه اعلام كرد سویه جدید كرونا نسبت به سایر سویهها قابلیت سرایت بیشتری دارد. امیكرون هم اینك به طور گسترده در تمامی مناطق آفریقای جنوبی در حال گسترش است. اما ویروس كرونا چگونه شاهد جهش بود؟
متخصصان سازمان جهانی بهداشت میگویند تمامی ویروسها از جمله كووید 19 به مرور زمان تكامل یافته و جهش میكنند. همزمان با آنكه ویروس اقدام به تكثیر میكند، به طور طبیعی تغییراتی در آن ایجاد میشود كه ما در اصطلاح به آن جهش میگوییم.
برخی موضوعات بر جهش ویروس تاثیر میگذارد. برای مثال، میزان شدت انتشار ویروس در میان مردم بر این امر دخیل است به طوری كه هر چه قدر ویروس در جامعه بیشتر انتقال یابد، خطر بروز جهش در آن افزایش مییابد.
برخی از این جهشها تاثیر اندكی بر شدت مسری بودن و میزان مرگ و میر ناشی از ویروس دارد. با این حال، برخی جهشها میتواند شدت مرگبار بودن ویروس را افزایش دهد. به طور معمول سازمان جهانی بهداشت تحت شرایط خاص یك سویه جهش یافته را مایه نگرانی خوانده و نسبت به آن هشدار میدهد. این امر به موارد ذیل بستگی دارد:
1- جهش باعث مسری شدن ویروس شود.
2- جهش باعث افزایش شدت مرگبار شدن ویروس شود.
3- جهش باعث مقاومت سویه جدید در برابر واكسنهای موجود شود.
گرچه هنوز اطلاعات تكمیلی درباره سویه امیكرون ارائه نشده اما سازمان جهانی بهداشت این سویه را در رده بسیار مسری طبقه بندی كرده است. متخصصان میگویند این سویه توانایی انتقال به اندازه سویه دلتا را داراست. همچنین جهشهای رخ داده در بخش شاخك پروتئینی ویروس كه 32 جهش است، میتواند خطر مقاومت این سویه را در برابر واكسن به همراه داشته باشد.
مقامات بهداشت جهانی تاكید دارند كشورها باید نسبت به این سویه هوشیاری لازم را داشته باشند. انتظار میرود اطلاعات تكمیلی درباره امیكرون و میزان تاثیرگذاری واكسنهای موجود بر روی آن تا دو هفته دیگر منتشر شود.