بدترین عوارض بلندمدت كووید 19

یك متخصص آسیب‌شناسی زنده، گفت: طی دوره‌ی پاندمی كرونا، تاكنون مشخص شده كه كووید-19 می‌تواند اثراتی بر باقی عمر مبتلایان بگذارد، هم اكنون بیماران می‌گویند كه حتی بعد از خروج ویروس از بدنشان، دچار علائم بلندمدت هستند.

1400/08/22
|
11:02

زهرا سجادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار كرد: پزشكان هشدار داده‌اند كه كووید-19 می‌تواند به قلب، ریه‌ها و كلیه‌ها آسیب زده و باعث شود این اندام‌های مهم، حتی مدت‌ها بعد از بهبودی، ضعیف شوند.

وی با اشاره به این‌كه احساس خستگی، عارضه‌ای است كه بیماران مبتلا به كویید 19 بیشتر از هر عارضه‌ دیگری به آن اشاره داشته‌اند، عنوان كرد: محققان از 100 بیمار نجات یافته از كووید-19 پرسش‌هایی كردند، در میان این 100 نفر هم كسانی بودند كه در ICU بستری شده بودند و هم كسانی حضور داشتند كه جزو موارد خفیف این بیماری محسوب می‌شدند، دانشمندان دریافتند 72 درصد از افرادی كه در ICU بستری بوده‌اند و 60 درصد از كسانی كه علائم خفیفی داشتند، بعد از بهبودی دچار احساس خستگی و كسالت بوده‌اند.

سجادی ادامه داد: خستگی می‌تواند علامتی از موارد فعال كووید-19 باشد، اما بهبود یافته‌گان ویروس كرونا اغلب دچار سندرم خستگی مزمن می‌شوند.

این متخصص آسیب‌شناسی زنده ادامه داد: تنگی نفس جدید یا تنگی نفس تشدید شده»، یك علامت قابل توجه در بهبود یافتگان حتی هفته‌ها بعد از بهبودی بوده است كه در مورد 65 درصد از بیماران بستری شده در ICU و 43 درصد از موارد خفیف‌تر وجود داشته است.

وی بیان كرد: تنگی نفس نیز مانند احساس خستگی، یكی‌از علامت‌های ویروس كرونای فعال است، در بیشتر موارد جدی این بیماری، بیماران برای كمك به تنفس نیاز به ونتیلاتور دارند، یكی از متخصصین بیماری‌های ریوی می‌گوید شاید سه ماه تا یك سال و یا حتی بیشتر طول بكشد تا عملكرد ریه فرد به سطح پیش از ابتلا به كووید-19 برگردد.

سجادی با اشاره به این‌كه اكثر كسانی كه به بیماری كووید-19 مبتلا می‌شوند علائم روحی و روانی را تجربه می‌كردند، تصریح كرد: شایع‌ترین این بیماری‌ها اختلال استرس پس از حادثه است.

این متخصص آسیب‌شناسی زنده ادامه داد: شواهد موجود نشان می‌دهند دوره‌ ریكاوری از كووید-19 برای عده‌ای از افراد ممكن است ماه‌ها طول بكشد و مهم و لازم است كه بهبود یافته‌گان از ویروس كرونا، رها نشده و به طور مكرر و طبق برنامه، چكاپ شوند.

دسترسی سریع