سن افراد تعیین‌كننده میزان تولید آنتی‌بادی است

همچنان واكسن‌های كووید 19 میان افرادی كه به كارایی آن شك دارند، بحث و جدل ایجاد كرده، دانشمندان تلاش می‌كنند به یك سوال مهم پاسخ دهند كه با واكسیناسیون و یا با عفونت طبیعی به كووید 19 آنتی‌بادی‌های بیشتری تولید می‌شود یا خیر؟

1400/08/19
|
11:17

به نقل از نیوز، محققان دانشگاه مونترال كانادا همزمان با درك اینكه واكسن‌های كووید در ایجاد دفاع در برابر ویروس بهتر عمل می‌كند، به كشف شگفت‌انگیزی دیگری دست یافتند.

محققان اظهار كردند: افراد مسن آنتی‌بادی‌های بیشتری نسبت به بیماران جوان‌تر تولید می‌كنند.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد افرادی كه واكسن فایزر یا آسترازنكا دریافت می‌كنند، در مقایسه با افرادی كه از طریق بهبودی از ویروس، آنتی‌بادی‌ دارند، به‌ طور قابل‌ توجهی سطوح بالاتری از آنتی‌بادی‌های كووید در خون خود دارند. این آنتی‌بادی‌های واكسن همچنین توانایی مبارزه با نوع دلتای كووید را نشان داد.

محققان جویلی پلتیر و ژان فرانسوا ماسون این رابطه را در یك گروه خاص بررسی كردند؛ افراد مبتلا به كووید كه نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند.

این گروه 32 بزرگسال كانادایی مبتلا به كووید مثبت را بین 14 تا 21 روز پس از تشخیص كووید مورد بررسی قرار دادند.

محققان خاطرنشان كردند: مطالعه آنان در سال 2020 قبل از ظهور بسیاری از سویه‌های اخیر كووید مانند انواع بتا، دلتا و گاما انجام شد.

ماسون اظهار كرد: همه افرادی كه آلوده شده بودند، آنتی‌بادی تولید كردند اما افراد مسن بیشتر از بزرگسالان زیر 50 سال آنتی‌بادی داشتند. علاوه بر این 16 هفته پس از تشخیص، آنتی‌بادی‌ها همچنان در جریان خون آنان وجود داشت.
واكسن‌ها محافظت 2 برابری در موارد خفیف ایجاد می‌كنند

نتایج نشان می‌دهد كه آنتی‌بادی‌های «بومی» كه از مبارزه با عفونت كووید به دست می‌آید نیز قادر به تشخیص انواع ویروس سارس كوو 2 است. با این حال محققان دریافتند كه این آنتی‌بادی نسبت به آنتی‌بادی‌های واكسن ضعیف‌تر عمل می‌كند و 30 تا 50 درصد اثربخشی خود را از دست می‌دهد.

پلتیر گفت: نتیجه‌ای كه ما را بیش از همه شگفت‌زده كرد، این بود كه آنتی‌بادی‌های طبیعی تولید شده توسط افراد آلوده 50 سال و بالاتر نسبت به بزرگسالان زیر 50 سال محافظت بیشتری ارائه كرد.

وی توضیح می‌دهد: این نتایج با اندازه‌گیری ظرفیت آنتی‌بادی‌ها برای مهار بر هم‌ كنش پروتئین سنبله نوع دلتا با گیرنده ACE-2 در سلول‌های انسانی مشخص شد و این پدیده با سایر سویه‌ها مشاهده نشد.

محققان افزودند: وقتی یك فرد واكسینه شده به كووید 19 خفیف مبتلا می‌شود، سطح آنتی‌بادی وی در مقایسه با افراد واكسینه نشده مبتلا به كووید 2 برابر می‌شود. تركیبی از آنتی‌بادی‌های واكسن و آنتی‌بادی‌های طبیعی بهتر می‌تواند از حمله ویروس به ژن ACE-2 كه سارس كوو 2خود را به آن متصل می‌كند، جلوگیری كند.

ماسون می‌گوید: اما جالب‌تر این است نمونه‌هایی از یك فرد جوان‌تر از 49 سال به دیت آمده كه ابتلا به عفونت در وی برخلاف واكسیناسیون، آنتی‌بادی‌هایی برای مهار تعامل اسپایك ACE-2 تولید نكرده است؛ بنابراین نتیجه می‌گیریم واكسیناسیون محافظت در برابر نوع دلتا را میان افرادی كه قبلا توسط سویه بومی آلوده شده بودند را افزایش می‌دهد.

نتایج این تحقیق در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

دسترسی سریع