كرونا با «قلب» چه می‌كند؟

متخصص قلب و عروق گفت:‌پس از ورود كرونا به بدن، سوخت ساز افزایش یافته، تعادل عرضه و تقاضا در بدن به هم ریخته و منجر به افزایش فعالیت قلب شده كه به مرور زمان می‌تواند نارسایی قلبی، نامنظمی ضربان قلب، حمله و سكته قلبی ایجاد كند.

1400/08/12
|
10:32

محمود فقیه،متخصص قلب و عروق در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت:
پس از گذشت مدت اندكی از شروع پاندمی كرونا ، پزشكان متوجه شدند علاوه بر درگیری ریه‌ها ، سناریو های پیچیده دیگری در مرگ و میر بیماران دخیل است كه مرموزانه ترین سناریو ، كوید19 و سیستم قلب و عروق است.

وی ادامه داد: قابل حدس است كه covid19 در كسانی كه از قبل بیماری قلبی عروقی شناخته شده دارند شدیدتر و وخیم تر خواهد بود و بر همین اساس انجمن‌های قلب و عروق توصیه به رعایت دقیق تر و محتاطانه تر پرتكل‌های بهداشتی از جانب این افراد كرده است .

این متخصص قلب و عروق بیان داشت: اما چه اتفاقی در حال رخ دادن است كه مشكلات قلبی را در افرادی كه سابقه‌ای از بیماری قلبی ندارند می‌بینیم؟چند سناریو آشكار شده است.

فقیه گفت: ویروس ممكن است مستقیماً به سلول قلب از طریق اتصال به گیرنده‌های ACE2 حمله كرده و باعث ایجاد نارسایی قلب،میوكاردیت و... شود

وی متذكر شد: پس از ورود ویروس و ایجاد بیماری كووید، متابولیسم و سوخت ساز افزایش یافته، تعادل عرضه و تقاضا در بدن به هم ریخته و منجر به افزایش فعالیت قلب شده كه به مرور زمان می‌تواند نارسایی قلبی، نامنظمی ضربان قلب و حمله و سكته قلبی ایجاد كند.

این متخصص قلب متذكر شد: سلول‌های ایمنی و التهابی، واكنش شدیدی به نام طوفان سیتوكین در مقابله با این ویروس نشان می‌دهد كه در این مسیر ممكن است اعضای سالم بدن مثل قلب و عروق هم متاثر شده دچار عوارض شدیدی بشوند.

فقیه تصریح كرد: قلب انسان سه لایه دارد؛ اگر ویروس لایه بیرونی را به نام پریكارد را درگیر كند منجر به بیماری پریكاردیت و یا تامپوناد می‌شود؛ اگر لایه میانه را درگیر كند منجر به بیماری میوكاردیت و نارسایی قلبی می‌شود و اگر لایه داخل را درگیر كند، منجر به بیماری اندوكاردیت می‌شود.

وی متذكر شد: اگر لایه داخل عروق بدن در اثر التهاب و حمله ویروس دچار آسیب شود بیماری واسكولیت لخته سازی و شروع آبشار انعقادی در بدن می‌شود.

این متخصص قلب یادآور شد: در نتیجه، اگر عروق مغز درگیر شود منجر به سكته مغزی، اگر عروق كروز قلب درگیر شود منجر به سكته قلبی و در صورت درگیری عروق ریه منجر به آمبولی ریه و اگر عروق انسدادی درگیر شود، منجر به ترمبوز شریانی در ریه خواهد شد

فقیه ابراز داشت: علائم قلبی معمولا تنگی نفس، درد قفسه سینه و تپش قلب و سرگیجه است كه معمولا با درمان كرونا بهبود می‌یابند؛البته عوارض قلبی ناشی از سكته قلبی و نارسایی قلبی ممكن است باقی بماند

وی خاطرنشان كرد:آنچه كه عوارض قلبی و عروقی را در پاندمی كرونا بیشتر كرده است تاخیر در مراجعه به پزشك و چكاب‌های قلبی است و عوارض قلبی عروقی ناشی از خود بیماری كرونا به مراتب كمتر است.

انتهای پیام/

دسترسی سریع