فوق تخصص گوارش و كبد درباره علائم گوارشی بیماری كرونا توضیح داد.
محمود اسحاق حسینی فوق تخصص گوارش و كبد در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، خبرگزاری فارس درباره كرونا و تاثیر آن بر سیستم گوارشی بدن گفت: كرونا می تواند عوارض گوارشی را به صورت اسهال، درد شكمی ، تهوع و استفراغ ایجاد كند. برخی افراد كه پیش زمینه مشكلات گوارشی داشته اند را تحریك كرده و بیشتر كند. افرادی كه مشكوك به گاستریت هستند حتما باید آندوسكوپی شوند.
وی گفت: نفخ و دفع گاز علت های فراوانی دارد. هواخوردن در هنگام نوشیدن آب و شربت، خوردن غذاهای نفاخ مثل حبوبات و بیش از حد بودن باكتری های معده می تواند موجب نفخ زیاد شود. سنین بالای 50 سال باید برای درمان به پزشك مراجعه كنند ولی افراد كم سن و سالتر با رعایت دستورات پیشگیرانه و ورزش دیگر نیازی به دارو نخواهند داشت.
وی درباره افرادی كه اسید بالای معده و ریفلاكس دارند گفت: PH معده حدود 3 تا 5 است و اسید برای آن ضرری ندارد. زمانیكه اسید بالا بیاید مری را میسوزاند و حتی می تواند با ورود به دهان زبان را بسوزاند و موجب تنگی نفس شود. برای كاهش اسید معده می توان از داروهایی همچون امپرازول و پنتوپرازول و لانزوپرازول استفاده كرد و یا با كاهش استفاده از مواد غذایی همچون شكلات و قهوه، سیر و پیاز خام و ترشیجات و ادویه جات و یا مواد غذایی و داروهایی كه موجب افزایش اسید معده می شود به بهبود نفخ و درد معده و كاهش اسید كمك كرد.
اسحاق حسینی تاكید كرد: فتق بین مری و معده باید ترمیم شود و اگر ترمیم نشود این وضعیت ادامه خواهد داشت.
فوق تخصص گوارش و كبد كشورمان در راهنمایی برای كنترل سوزش سر معده گفت : سوزش و درد نشانه اسید بالای معده و ریفلاكس است. حدود 25 درصد افراد جامعه گرفتار ریفلاكس هستند. افرادی كه در مدت طولانی دارو می خورند اما همچنان روند بهبودی نداشته اند باید آندوسكوپی شوند تا آثار احتمالی سوء اسید در مری مشاهده شود. ضمن اینكه بافت معده می تواند در مری كاشته شود و هر بافت نابجا می تواند موجب سرطان گردد.
وی تاكید كرد: استرس می تواند ریفلاكس را تشدید كند. برخی داروها می توانند علامت را كم كنند اما بیماری باید پیگیری شود تا راه درمانی مناسبی برای آن انجام شود.
اسحاق حسینی خاطرنشان كرد: برخی در هنگام غذاخوردن احساس می كنند گلویشان گیر می كند و درد زیادی دارد اگر این احساس گهگاه باشد و با خوردن مواد غذایی همچون گوشت همراه باشد ممكن است حلقه ای در گلو باشد كه باید با عكس و آندوسكوپی آن را دید و در صورت مشاهده با عمل جراحی حلقه را برداشت.
وی یادآور شد: افزایش اسید با تهوع همراه است. در فصول سرد باید شكم را بپوشانیم و در معرض هوای سرد قرار نگیریم افرادی كه سندروم روده تحریك پذیر دارند حتما باید به این امر توجه كنند.