شناسایی درمانی جدید برای كووید 19

متخصصان علوم پزشكی از شناسایی درمانی جدید برای بیماری كووید19 خبر دادند كه مانع از تكثیر ویروس سارس-كوو2، ویروس عامل این بیماری می شود.

1400/08/08
|
13:47


به گزارش ایسنا، تمامی ویروس ها از جمله كروناویروس پس از ورود به بدن برای تكثیر خود، سلول‌ها را آلوده كرده و باعث تولید ویروس های جدید می شوند.

داده های این مطالعه جدید كه توسط مجله تخصصی Metabolite منتشر شد، نشان داد كه سلول‌های آلوده به سارس-كوو2 تنها زمانی می‌توانند كروناویروس‌های جدید تولید كنند كه مسیر "متابولیك پنتوز فسفات" در آنها فعال شود و این در حالی است كه استفاده از داروی "بنفوكسی تیامین" كه به عنوان یك مهاركننده این مسیر شناخته می شود، مانع از تكثیر سارس- كوو2 شده و سلول های آلوده به آن، كروناویروس تولید نكردند.

مسیر "متابولیك پنتوز فسفات"، مسیری است كه هگزوزها و پنتوزها را به یكدیگر تبدیل می‌كند. این مسیر كه در بیشتر اندامگان رخ می‌دهد به عنوان منبع تولید تركیبات كاهنده (NADPH) و پنتوزها برای فرایندهای بیوسنتز عمل می‌كند و فعال شدن آن به تكثیر ویروس در سلول‌های آلوده منجر می شود.

داده های مطالعه دانشكده علوم زیستی دانشگاه كنت در انگلیس و موسسه ویروس‌شناسی پزشكی در دانشگاه گوته، فرانكفورت نشان داد كه این دارو همچنین فعالیت ضد ویروسی داروی "2-داكسی-دی-گلوكز" را نیز افزایش می‌دهد؛ دارویی كه متابولیسم سلول میزبان را برای كاهش تكثیر ویروس تغییر می دهد.

داده های این مطالعه نشان می دهند كه مهاركننده های مسیر پنتوز فسفات مانند بنفوكسی تیامین چه به صورت مستقل و چه در تركیب با سایر درمان ها، گزینه درمانی جدیدی برای بیماری كووید19 محسوب می شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، علاوه بر این، مكانیسم ضد ویروسی بنفوكسی تیامین نسبت به سایر داروهای كووید-19 مانند رمدسیویر و مولنوپیراویر متفاوت است. بنابراین ویروس های مقاوم به داروهای قبلی ممكن است در برابر بنفوكسی تیامین آسیب‌پذیرتر باشند.

دسترسی سریع