عضو كمیته علمی و كشوری كنترل و مقابله با ویروس كووید 19 با اشاره به اینكه كرونا آمار مبتلایان به اضطراب، افسردگی و وسواس را افزایش داده است گفت:
جلال یونسی، دبیر بورد تخصصی روانشناسی بالینی و عضو كمیته علمی و كشوری كنترل و مقابله با ویروس كووید 19 در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس اظهار داشت: همزمان با شیوع كرونا و ایجاد موجهای مختلف از این بیماری سه نوع بیماری روانشناختی شامل اضطراب، وسواس و افسردگی نسبت به قبل از شیوع كرونا افزایش یافته است.
وی افزود: كاهش تعاملات اجتماعی و حذف بسیاری از رفت و آمدها و صله رحمها سبب شده كه افراد به صورت مستقیم و غیرمستقیم گرفتار عوارض روانشناختی ناشی از كرونا شوند.
دبیر بورد تخصصی روانشناسی بالینی با اشاره به اینكه نگرانی با اضطراب دو مفهوم متفاوت دارند، گفت: زمانی كه نگرانی ناشی از ابتلا به كرونا تبدیل به اضطراب و در شرایط بالاتر تبدیل به فوبیا و وحشت شود باید حتماً مداخلات روانشناختی و روانپزشكی برای بیمار انجام گیرد.
وی خاطر نشان كرد: نگرانی در شرایط كرونا امری طبیعی است و سبب می شود افراد در رعایت پروتكل های بهداشتی اهتمام داشته باشند ولی زمانی كه نگرانی تبدیل به اضطراب شود باید درمان در این زمینه صورت گیرد.
یونسی گفت: نگرانی در شرایط كرونا سبب میشود كه افراد در ارتقای آگاهی خود در مورد كرونا اقدام كنند و این امر سبب استفاده از ماسك، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و حتی اهتمام در دریافت واكسن میشود.
وی درباره پرسشی مبنی بر اینكه افراد چگونه اضطراب و نگرانی را از یكدیگر شناسایی كنند؟ گفت: زمانی كه نگرانی به صورتی باشد كه در زندگی فردی و اجتماعی افراد اختلال ایجاد كند و خواب، كار و ارتباط با دیگران دچار مشكل شود نیاز به مداخلات رواندرمانی برای فرد داریم و نشان میدهند و نگرانی آن تبدیل به اضطراب شده و در صورتی كه روان درمانی جواب ندهد فرد به روانپزشك ارجاع داده خواهد شد تا مداخلات دارو درمانی برای آن انجام گیرد.