چرا مرگ بر اثر كرونا در واكسینه‌شده‌ها،‌ نشانه بی‌اثر بودن واكسن نیست؟

متخصصان در توضیح این پرسش كه چرا برخی از افراد واكسینه شده بر اثر ابتلا به كووید-19 جان خود را از دست می دهند معتقدند كه این موضوع به معنی بی اثر بودن واكسن ها نیست.

1400/07/28
|
10:31

به گزارش ایسنا، "كالین پاول"، وزیر امور خارجه سابق آمریكا روز دوشنبه بر اثر عوارض ناشی از بیماری كووید-19 فوت كرد. خانواده وی اعلام كرده اند كه او هر دو دُز واكسن را دریافت كرده است. پاول 84 سال داشته و به نوعی از سرطان خون مبتلا بوده است.

مقامات بهداشتی آمریكا نگران هستند كه مخالفان واكسن با شنیدن خبر فوت وزیر امور خارجه سابق این كشور بر اثر كرونا به رغم واكسیناسیون كامل، دست به كار شده و ادعا كنند كه واكسن ها از اثربخشی لازم برخوردار نیستند و با به چالش كشیدن ضرورت تزریق واكسن این سوال را مطرح كنند كه اگر احتمال فوت افراد بر اثر بیماری كووید-19 پس از واكسیناسیون وجود دارد پس تزریق واكسن چه فایده ای خواهد داشت؟

در همین رابطه شبكه خبری "سی ان ان" مصاحبه ای با دكتر "لیانا ون" از دانشگاه جرج واشنگتن داشته كه توضیحاتی در مورد واكسیناسیون و فوت برخی افراد واكسینه شده بر اثر بیماری كووید-19 ارائه كرده است.

وی در پاسخ به این پرسش كه چرا افراد واكسینه شده بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست می دهند و آیا تزریق واكسن ضروری است؟ گفت: باید از علم و آنچه تحقیقات نشان می دهد شروع كنیم. واكسنهای كووید-19 در پیشگیری از بیماری و به ویژه نوع شدید آن فوق العاده موثر هستند. جدیدترین داده های مركز كنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده نشان می دهد (CDC) كه واكسن، احتمال مثبت شدن تست كووید-19 را شش برابر و احتمال مرگ ناشی از آن را 11 برابر كاهش می دهد.

این محقق افزود: با این حال، واكسن های كووید-19 به طور 100 درصدی فرد را در برابر بیماری مصون نمی كنند. در واقع هیچ واكسنی این اثربخشی را ندارد و تقریبا هیچ درمانی پزشكی و دارویی 100 درصد موثر نیست. این بدان معنا نیست كه واكسن اثربخشی ندارد یا نباید آن را مصرف كرد.

دكتر "لیانا ون" نیز در پاسخ به این پرسش كه آیا احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری با وجود واكسیناسیون وجود دارد، اظهار كرد: بر اساس یافته های موجود ژنرال پاول در آن دسته قرار گرفت. می دانیم كه افراد مسن و مبتلا به بیماریهای زمینه ای بیشتر در معرض ابتلا به نوع شدید بیماری هستند و در پی ابتلا به آن جان خود را از دست می دهند.

وی تاكید كرد: به همین دلیل است كه تزریق دُز تقویتی (بوستر یا یادآور) یا دز سوم (توصیه سازمان جهانی بهداشت به ضرورت تزریق دز سوم به عنوان از اصلی از واكسیناسیون برای دو واكسن چینی سینوفارم و سینوواك) واكسن كرونا توصیه می شود.

دسترسی سریع