وزارت بهداشت شایعترین عوارض واكسن كرونا در زنان باردار را اعلام كرد.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس ، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی در پاسخ به مطالبه مخاطبان سامانه فارس من با عنوان « نگرانی زنان باردار از واكسن های وارداتی» اعلام كرد:
«با توجه به جایگاه سلامت مادران در نظام سلامت كشور و نیز نظر به اثرات بیماری كووید- ١9 بر روی سلامت مادران باردار در زمان بارداری و پس از آن، پیشگیری از ابتلا این گروه، به عنوان یكی از گروه های پرخطر جامعه، همواره یكی از اولویت ها و دغدغه های وزارت متبوع بوده و می باشد . لذا به منظور برنامه ریزی صحیح و قابل اطمینان در این زمینه نسبت به جمع آوری و تحلیل شواهد مرتبط با واكسیناسیون در این گروه هدف و نیز به روز رسانی این شواهد در طی همه گیری بیماری فوق اقدام شده است. در این راستا تیمی متشكل از متخصصان مرتبط از جمله متخصصان زنان و زایمان، اپیدمیولوژی و آمار برای انجام بررسی های جامع و كامل در اداره سلامت مادران این دفتر تشكیل شد. شواهد موجود در دنیا نشان می دهد كه افراد باردار علامت دار مبتلا به كووید ١9 در مقایسه با همسالان غیر باردار در معرض خطر ابتلا به انواع شدید تر بیماری هستند .
همچنین برخی منابع نشان دهنده احتمال بیشتر ابتلا به انواع شدید این بیماری در اواخر بارداری بوده و نیز مطرح نموده اند زنان بارداری كه به عفونت علامت دار خصوصأ در سه ماهه سوم بارداری ( هفته بعد از ٣٨ مبتلا می شوند ٢ تا ٣ برابر بیشتر احتمال دارد نوزاد خود را نارس به دنیا آورند. علاوه بر اینها سیستم ایمنی، دیابت، فشار خون بالا، بیمار یقلبیة آسم، اضافه وزن و ...نیز به عنوان عوامل خطر برای مادران باردار محسوب می شوند و حتی این افراد نسبت به هم سن های خود كه باردار نیستند در معرض خطر بیشتری از ابتلا به این بیماری قرار می گیرند كه همه داده ها بر لزوم به كارگیری مداخلات پیشگیرانه از جمله واكسیناسیون علیه بیماری مذكور در این گروه هدف تاكید دارند .
اكنون با توجه به موارد مذكور دستور عمل تزریق واكسن به مادران باردار از تاریخ ١6 مرداد ١٤00 ابلاغ گردید كه تا ١٤ مهر ١٤00 تعداد ١٥6٢١١ مادر واكسن سینوفارم را دریافت كرده اند . شایعترین عارضه واكسن پس از تزریق شامل دردمحل تزریق ٨١0 مورد، سردرد ٤٨0 مورد، تب٢٨0 مورد، درد عضلانی ٢60 مورد، خستگی ٢00 مورد ، لرز ١00 مورد و تنگی نفس٣٣ مورد بوده است. در پایان قابل ذكر است مطابق مستندات، تفاوت معنی داری در شیوع عوارض مامایی بین جمعیت مادران باردار واكسن زده و جمعیت كلی مادران باردار رویت نشده است.