هدف اصلی در واكسیناسیون كاهش مرگ و میر و هدف نهایی قطع گردش ویروس است

تبریزی گفت: اكنون 1376 پایگاه در كشور و 287 پایگاه تجمیعی در استان تهران داریم و هدف نهایی‌مان قطع گردش ویروس و پایان همه گیری است.

1400/07/21
|
11:31

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفر صادق تبریزی رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه ما 6 راهبرد اساسی داشتیم كه راهبرد نخست واكسیناسیون كووید 19 مطابق با سند ملی بود، اظهار كرد: هدف اصلی ما در واكسیناسیون كاهش مرگ و میر و هدف نهایی‌مان قطع گردش ویروس و پایان همه گیری است.

او با اشاره به اینكه برای اجرای واكسیناسیون در 4 بخش روستا، عشایر و شهر‌های با جمعیت كمتر و بیشتر از 20 هزار نفر برنامه ریزی اختصاصی كردیم، عنوان كرد: برای آنكه مردم در دریافت خدمات روزانه در واحد‌های ارائه خدمات بهداشتی با مشكل مواجه نشوند، پایگاه‌های تجمیعی طراحی شدند؛ پایگاه‌هایی كه حداقل باید 4 ایستگاه داشته باشند.

تبریزی تصریح كرد: اكنون 1376 پایگاه در كشور و 287 پایگاه تجمیعی در استان تهران داریم كه در این پایگاه ها، 7149 ایستگاه در كشور و 1151 ایستگاه در تهران وجود دارد. اگر روند راه اندازی پایگاه‌ها را از فروردین تا مهرماه بررسی كنیم، سیر افزایشی متناسب با میزان تامین واكسن را مشاهده خواهیم كرد؛ در كل به طور متوسط هر پایگاه تجمیعی 5.2 ایستگاه داشته و درحال خدمت رسانی است.

روند واكسیناسیون در كشور

رییس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت در ادامه درخصوص روند واكسیناسیون در كشور توضیح داد: در فروردین ماه 470 هزار دُز و در شهریور، 24 میلیون و 489 هزار دُز واكسن تزریق شده است؛ براساس اطلاعات ثبت شده، آمار تزریق تا 19 مهر ماه بیش از 18 میلیون دُز است.

او افزود: اگر میزان تزریق انجام شده را براساس تعداد ایستگاه‌های اعلام شده بررسی كنیم، در فروردین ماه در هر ایستگاه 616 واكسن تزریق شده كه به تدریج افزایش پیدا كرده است؛ به عنوان مثال در شهریور ماه 4583 واكسن تزریق شده است.

تبریزی با اشاره به اینكه در شهریور ماه 153 تزریق روزانه در هر ایستگاه ثبت شده است كه متناسب با تعداد ایستگاه، پایگاه و واكسنی كه در اختیار داشتیم این آمار افزایش پیدا كرده است، گفت: همه سازمان‌ها از جمله بسیج، نیرو‌های مسلح، شهرداری، تربیت بدنی، هلال احمر و ... در راه اندازی این پایگاه‌ها به ما كمك كردند و امروز به لحاظ زیر ساخت‌های واكسیناسیون در وضعیت مطلوبی هستیم.

كاهش مراجعه مردم برای دریافت واكسن در روز‌های تعطیل و جمعه‌ها

رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت با بیان اینكه تا كنون 46 میلیون و 250 هزار و 501 نفر دُز اول واكسن كرونا و 20 میلیون و 778 هزار و 880 نفر نیز دُز دوم را تزریق كرده اند، عنوان كرد: مجموع واكسن‌های تزریق شده در كشور به 67 میلیون و 29 هزار و 381 دُز رسید.

او ادامه داد: اگر بخواهیم آمار واكسن‌های تزریق شده را در جمعیت هدف 61 میلیون نفری محاسبه كنیم می‌توان گفت كه اكنون شاهد پوشش 75 درصدی نوبت اول و 33 درصدی واكسیناسیون كامل (دریافت هر دو نوبت) هستیم.

به گفته تبریزی درحال حاضر بیش از 50 درصد تزریق‌ها برای نوبت دومی‌ها بوده است چرا كه در یك ماه گذشته بیشتر افراد دُز اول را دریافت كرده بودند.

رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت بیان كرد: علی رغم اینكه نوبت دهی انجام و پیامك هم ارسال می‌شود، اما مراجعه مردم در روز‌های تعطیل و جمعه‌ها كاهش پیدا می‌كند.

او با اشاره به اینكه براساس سند ملی واكسیناسیون، پوشش ما در فاز اول كه عمدتا گروه‌های پزشكی، بهداشتی و جانبازان عزیز بودند به 96 درصد رسید، گفت: در فاز دوم كه مربوط به جمعیت سالمندان بالای 60 سال بود و 8 میلیون و 650 هزار نفر را شامل می‌شد پوشش دُز اول حدود 92 درصد و دو دُز 83 درصد ثبت شده است.

میزان پوشش تزریق دز نوبت دوم به بالای 60 درصد خواهد رسید

تبریزی با اشاره به اینكه 86 درصد بستری‌های بالای 60 سال ما در پیك پنجم افرادی بودند كه واكسن دریافت نكرده بوند، اظهار كرد: این موضوعی است كه باید مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت بیان كرد: در فاز چهارم كه به گروه سنی 18 تا 59 سال (51 میلیون و 200 هزار نفر) مربوط می‌شود، 33 میلیون و 776 هزار نفر دز اول واكسن را دریافت كرده اند.

او عنوان كرد: اگر به دنبال وقوع یك اتفاق خوب در حوزه واكسن هستیم باید از طریق اصناف، ادارات و كارخانجات اقدام كنیم. این جمعیت؛ جمعیت فعال ما هستند كه تسهیلات را برای آن‌ها باید بیشتر كنیم چراكه اگر این جمعیت را پوشش دهیم به عمده هدف خود دست پیدا خواهیم كرد.

تبریزی در ادامه با اشاره به اینكه از اول این هفته تا یك ماه به احتمال قوی میزان پوشش تزریق دز نوبت دوم به بالای 60 درصد خواهد رسید كه اتفاق بسیار خوبی است، تصریح كرد: همین امر به ما كمك می‌كند به ایمنی جمعی نزدیك‌تر شویم.

رئیس مركز مدیریت شبكه وزارت بهداشت در پایان درخصوص واكسیناسیون گروه سنی 12 تا 17 سال كه هفت میلیون و 118 هزار نفر را شامل می‌شود، بیان كرد: اگر از این تعداد، 7 میلیون را دانش آموز در نظر بگیریم، 3 میلیون و 633 هزار نفر تا دیروز واكسینه شده اند كه 51 درصد جمعیت را تشكیل می‌دهند.

دسترسی سریع