دبیر كمیته علمی كشوری كووید 19 گفت: هیچ واكسنی در دنیا وجود ندارد كه 100 درصد جلوی مرگ و میر یا بستری بیماران را بگیرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید رضا جماعتی، به جلسات كمیته علمی كشوری كووید 19 كه به صورت هفتگی برگزار میشود، اشاره كرد و افزود: جلسه روز گذشته این كمیته در خصوص پروتكلهای درمانی كرونا و به روز رسانی آخرین درمانهای این بیماری بود.
وی ادامه داد: در جلسه روز گذشته در خصوص داروهای مصرف شده برای درمان بیماری كرونایی و تأثیر و كارایی آنها بحث شد و پروتكل جدید كه بر اساس مراحل مختلف بیماری كرونا است، در حال تصویب است.
دبیر كمیته علمی كشوری كووید 19 در خصوص علت فوت برخی افراد با وجود تزریق 2 دوز واكسن كرونا، گفت: تزریق واكسن باعث كاهش مرگ و میر و بستری شدن بیماران در بیمارستانها میشود ولی به طور كلی هیچ واكسنی در دنیا وجود ندارد كه 100 درصد جلوی مرگ و میر یا بستری بیماران را بگیرد.
جماعتی با بیان اینكه ابتلاء به كرونا و مرگ و میر افراد بستگی به بیماریهای زمینهای دارد، افزود: ایمنی به كرونا بعد از دو تا سه هفته از تزریق دوز دوم واكسن در بدن ایجاد میشود. در صورتی كه برخی افراد بعد از تزریق دوز اول واكسن و یا بلافاصله بعد از تزریق دوز دوم مبتلا به كرونا میشوند.
وی گفت: از دیگر عوامل ابتلاء به كرونا، بیماریهای زمینهای است كه سیستم ایمنی این افراد بسیار ضعیف است و با زدن واكسن هم ایمنی لازم در بدن آنها ایجاد نمیشود و مانع بستری یا مرگ این افراد نمیشود.
جماعتی با بیان اینكه سن بالای افرادی كه بیماری زمینهای دارند نیز عامل دیگری برای ابتلاء و مرگ این بیماران میشود، افزود: گاهی افراد دارای بیماری زمینهای در برابر تعداد بسیار زیادی از ویروس كرونا قرار میگیرند و به رغم اینكه واكسن كرونا را هم تزریق كرده باشند، سیستم ایمنی این افراد تاب بیماری را نمیآورد.
دبیر كمیته علمی كشوری كووید 19 تاكید كرد: باید علاوه بر تزریق 2 دوز واكسن، اقدامات لازم بهداشتی از جمله زدن ماسك، رعایت فاصله اجتماعی، اجتناب از دور همی ها و مسافرتها را نیز انجام دهیم تا از ابتلاء به كرونا جلوگیری شود و اینكه تصور كنیم تنها با زدن واكسن از ابتلاء و مرگ پیشگیری میشود، فكر خامی است.
جماعتی افزود: علاوه بر واكسیناسیون و رعایت اصول بهداشتی، باید مراقب باشیم كه خودمان را در برابر ویروس قرار ندهیم.