رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با بیان اینكه به صورت چشمگیری در میزان مراجعان سرپایی، بستری و مرگ و میرها شاهد كاهش آمارها هستیم، گفت: طبق درسی كه كرونا به ما آموخته این شرایط را به ویژه در كلانشهرها باید ناپایدار تلقی كنیم.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، علیرضا زالی، رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران درباره وضعیت كرونا در استان تهران، اظهار كرد: روند اكثر شاخصهای كرونا رو به نزول است، اما همان طور كه كرونا بارها در ماههای گذشته نشان داده، باید شرایط تمامی استانها از جمله تهران را ناپایدار و شكننده در نظر گرفت.
وی با اشاره به فرآیند رو به تزاید واكسیناسیون در تهران و سایر استانهای كشور، افزود: اما همچنان باید بدانیم برای كنترل كرونا واكسیناسیون شرط لازم است، اما شرط كافی نیست.
زالی شرط كافی برای كنترل كرونا در واكسیناسیون را رعایت شیوه نامههای بهداشتی دانست.
وی با اشاره به تجارب كشورهایی كه در كنترل كرونا موفق بودهاند، تركیب فرآیند واكسیناسیون در كنار تعهد به رعایت شیوه نامههای بهداشتی را ضروری دانست.
زالی از شهروندان درخواست كرد: از برگزاری دورهمیهای غیر ضروری مانند جمعهای خانوادگی خودداری كنند.
رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران بیان داشت: 45 درصد دانشآموزان بالای 12 سال تهرانی واكسینه شدند.
وی با بیان اینكه اگرچه افراد واكسینه شده تا حدی نسبت به بیماری مصونیت لازم را پیدا میكنند، یادآور شد: اما این افراد همچنان میتوانند در معرض آسیب پذیری نسبی باشند.
زالی افزود:فرد واكسینه شده حتما باید دو دز واكسن را دریافت كرده باشد، اما هنوز بسیاری از افراد دز دوم را دریافت نكردهاند و بنابر این شرایط همچنان ناپایدار تلقی میشود و توصیه ما رعایت صبورانه شیوه نامههای بهداشتی است.
رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران ادامه داد: در دو هفته ماه ربیع اول سال گذشته بعد از برگزاری مراسمهای خانوادگی و جشنها در این ماه، ما به سمت خیز سوم رفتیم و آمارها 15 درصد افزایش در بستری بیمارستانی نسبت به ماه گذشته، 12 درصد رشد در میزان مراجعین و 18 درصد افزایش مرگ و میرها را نشان داد.
زالی عامل اصلی این افزایش آمارها را در سال گذشته عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی دانست و افزود: بنابر این باید با درس گرفتن از این تجربه تلخ، در كنار تسریع در روند واكسیناسیون برای كاهش روند بیماری تلاش كنیم.
وی مهمترین نقطه آسیب پذیری در این روزها را عدم رعایت شیوه نامههای بهداشتی، ساده انگاری و عادی انگاری دانست كه در تحقق مصونیت سازی جمعی میتواند مشكل ایجاد كند.
وی با بیان اینكه به صورت چشمگیری در میزان مراجعان سرپایی، میزان بستری در بخشهای عادی و مراقبتهای ویژه و میزان مرگ و میرها شاهد كاهش آمارها هستیم، افزود: اما طبق تجربه و درسی كه كرونا به ما آموخته این شرایط را به ویژه در كلانشهرها باید ناپایدار و شكننده تلقی كنیم.
زالی با بیان اینكه هم اكنون در تهران 5 هزار بیمار كرونایی در بیمارستانها بستری هستند،گفت: از این تعداد حدود 1400 نفر نیز در بخش های مراقبت های ویژه بستری هستند.
رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران با اشاره به روند رو به تزاید واكسیناسیون در روزهای اخیر در استان تهران، یادآور شد: تا قبل از ظهر امروز بالغ بر 11 میلیون و 320 هزار نفر از شهروندان تهرانی واكسینه شدهاند كه 3 میلیون و 250 هزار نفر از این آمار هر دو دز واكسن را دریافت كرده اند.
وی از شهروندان درخواست كرد: در فرصت باقی مانده با توجه به وجود 1000 مركز واكسیناسیون فعال در تهران نسبت به دریافت واكسن اقدام كنند تا هرچه سریعتر به مصون سازی جمعی در تهران نزدیك شویم.
زالی بر ضرورت رعایت پروتكلهای بهداشتی در ادارات تاكید كرد و تسریع روند واكسیناسیون كاركنان مشاغل به ویژه مشاغل حساس را یادآور شد.
رئیس ستاد مقابله با كرونا در كلانشهر تهران درباره روند واكسیناسیون دانشآموزان توضیح داد: این فرآیندی مشترك بین وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش است كه با رعایت ملاحظات فنی در حال انجام است، اما در استان تهران در دو روز گذشته با توجه به اقبال عمومی كه از روند واكسیناسیون صورت گرفته، فرآیند واكسیناسیون دانشآموزان 12 تا 18 سال آغاز شده است؛ البته امروز هم مهلت واكسیناسیون دانشآموزان تمدید شده و تاكنون در استان تهران 45 درصد افراد بین 12 تا 18 سال واكسینه شدهاند.