توصیه كارشناسان و سازمان جهانی بهداشت این است كه زنان باردار از واكسن كرونا واهمهای نداشته و در اولین فرصت اقدام به دریافت آن كنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها با افزایش تولید، واردات و روند سرعت واكسیناسیون كرونا در جهان، تعداد زیادی از افراد از قشرهای مختلف اقدام به دریافت واكسن كردند كه در میان آنها برخی مانند افراد دارای بیماریهای خاص و زنان باردار این سوال برایشان ایجاد شده است كه مبادا تزریق واكسن سلامت آنها را به خطر اندازد.
یك پزشك و كارشناس بهداشت عمومی به این سوال پاسخ داده است؛
این كارشناس در پاسخ به این سوال و برای رفع تردید در مورد برخی واكسنهای غیر ژنی گفت: توصیه مشابه همانی است كه برای واكسنهای ام. آر. ان.ای است. مطالعات اختصاصی در مورد اثر واكسنها بر روی افراد باردار یا در حال شیردهی انجام نشده است، ولی آنچه میدانیم این است كه این واكسنها عوارضی تا به حال بر روی مادر و جنین نداشتهاند و هیچ چیزی مشاهده نشده است و فایده آن چندین برابر خطر احتمالی است كه ممكن است داشته باشد.
او گفت عوارض كووید–19 در دوران بارداری بسیار شدیدتر است و میتواند كشنده باشد؛ به هر حال باید این انتخاب را به مادر داد و مادر باید با توجه به شرایط و وضعیت همه گیری در كشور كه ممكن است هر چه شدیدتر باشد، اهمیت دریافت واكسن را بیشتر میكند و اگر در زمانی ویروس كنترل شود ممكن است مسئلهای در به تعویق انداختن تزریق واكسن نباشد، ولی از نظر سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر توصیه میشود كه حتما خانمهای باردار در اولین فرصت اقدام به دریافت واكسن كنند.
این كارشناس بهداشت عمومی در مورد خطرات احتمالی و یا ایمنی ناشی از دریافت واكسن كرونا برای جنین و یا حتی در دوران شیردهی تاكید كرد: در مورد شیردهی هم مشاهده میشود كه پادتنهای به وجود آمده در شیر مادر میتوانند به نوزاد منتقل شوند
و حتی میتوانند نوزاد را در مقابل بیماری كووید–19 تا حدی ایمن كنند و این یك دلیل دیگر است كه به مادران باردار توصیه میشود كه واكسنهای كرونا را استفاده كنند.