اوضاع آنفلوآنزا در دومین سال كرونایی / پرخطرها حتما واكسن بزنند

دبیر كمیته علمی كشوری كرونا با بیان اینكه انتطار نمی‌رود امسال هم با افزایش شیوع آنفلوآنزا روبرو باشیم، در عین حال بر لزوم تزریق واكسن آنفلوآنزا برای كادر بهداشت و درمان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای تاكید كرد.

1400/07/03
|
09:50

دكتر حمیدرضا جماعتی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره شیوع آنفلوآنزا در فصول سرد سال، تاكید كرد: به طور كلی توصیه ما این است كه افراد در معرض خطر حتما واكسن آنفلوآنزا را تزریق كنند؛ ولی سال گذشته هم كه برای مدتی فصل ابتلا به آنفلوآنزا و كرونا همزمان شد، میزان و شدت بالایی از ابتلا به آنفلوآنزا را نداشتیم و اكثر بیماران همان مبتلایان به كرونا بودند.

او تاكید كرد: این موضوع در پزشكی یك اصل است كه اگر گرفتاری با ویروس یا میكروبی خیلی شدید باشد، معمولا اجازه نمی‌دهد ویروس یا میكروب دیگری خود را نشان دهد؛ بنابراین با توجه به شیوع بالای كرونا، ویروس آنفلوآنزا مانند گذشته شدت نخواهد داشت و امسال هم انتظار نمی‌رود با شدت بالایی از آن مواجه باشیم.

دبیر كمیته علمی كشوری كرونا درباره تزریق واكسن آنفلوآنزا، بیان كرد: همزمانی و نزدیكی زمان تزریق واكسن كرونا و آنفلوآنزا مشكلی ندارد. البته توصیه می‌كنیم اگر فردی علائم عفونی داشته باشد، بهتر است تا بهبود علائم از تزریق واكسن خودداری كند.

وی تاكید كرد: بهترین زمان تزریق واكسن آنفلوآنزا اواخر شهریور و مهرماه است؛ ولی چون پس از تزریق واكسن آنفلوآنزا چند هفته طول می‌كشد تا ایمنی حاصل شود، بنابراین بهتر است پس از نیمه دوم شهریور این واكسن تزریق شود.

به گفته وی، پرسنل كادر بهداشت و درمان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای قلبی_عروقی، ریوی، مبتلایان به دیابت، فشار خون بالا و... بهتر است این واكسن را تزریق كنند.

دسترسی سریع