مصرف لبنیات در پاندمی كرونا، خوب یا بد؟

یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به آثار تغذیه مناسب در تقویت سیستم ایمنی بدن، گفت: نخستین آیتم برای تغذیه مناسب، دریافت انرژی مناسب است؛ در صورت دریافت انرژی پایین‌تر از حد مجاز یعنی كمتر از 1600 تا 1700 كالری در روز...

1400/06/23
|
11:05

احتمال تضعیف سیستم ایمنی وجود دارد.

دكتر مجید محمدشاهی با اشاره به نقش تغذیه در دوران كرونا اظهار كرد: سیستم ایمنی تحت تاثیر تغذیه و رفتارهای روزمره قرار می‌گیرد اما این تغییرات، سریع و حاد نیستند بنابراین برای تغییر سیستم ایمنی به مدت زمان زیادی نیاز است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: به منظور تغییر سیستم ایمنی بدن با تغذیه، باید یك سری اصول تغذیه در درازمدت رعایت شوند. در سبك زندگی سه اصل كلی شامل خواب مناسب، ورزش و رعایت نكات تغذیه‌ای باید مد نظر قرار بگیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز ادامه داد: نخستین آیتم برای تغذیه مناسب، دریافت انرژی مناسب است؛ در صورت دریافت انرژی پایین‌تر از حد مجاز یعنی كمتر از 1600 تا 1700 كالری در روز، احتمال تضعیف سیستم ایمنی وجود دارد.

وی افزود: مردم تصور نكنند هر چه غذای بیشتری مصرف و كالری بیشتری دریافت كنند، سیستم ایمنی قوی‌تری خواهند داشت بلكه چنین كاری می‌تواند موجب چاقی شود و چاقی نیز سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌كند.

محمدشاهی بیان كرد: پس از دریافت انرژی، مرحله دریافت پروتئین‌ها قرار دارد؛ در برنامه غذایی باید انواع مختلف پروتئین‌ها از منابع حیوانی و گیاهی وجود داشته باشد.

وی در خصوص چگونگی استفاده از چربی‌ها، عنوان كرد: استفاده نكردن از روغن یا داشتن رژیم غذایی بدون روغن، می‌تواند نقش بدی بر سیستم ایمنی داشته باشد. بسیاری از روغن‌ها از جمله روغن كنجد، كلزا، دانه آفتاب‌گردان و سویا در تقویت سیستم ایمنی نقش موثری دارند بنابراین بهتر است مخلوطی از روغن‌ها در برنامه غذایی گنجانده شود. البته روغن‌های حیوانی یا جامد می‌توانند در دمای محیط برای سیستم ایمنی مضر باشند و باید از برنامه غذایی حذف شوند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: استفاده از قندهای ساده، شیرینی‌ها و آبمیوه‌های صنعتی نیز می‌تواند آثار بدی بر سیستم ایمنی بدن داشته باشد و باید از برنامه غذایی حذف شوند اما باید نان، برنج و غلات به صورت كامل دریافت شود.

وی ادامه داد: مصرف متعادل انواع سبزیجات نیز موجب می‌شود تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی كه روی سیستم ایمنی نقش موثری دارند، دریافت شود.

محمدشاهی با بیان اینكه با دریافت به اندازه و كافی لبنیات، ویتامین D مورد نیاز بدن دریافت می‌شود، گفت: در ابتدای شیوع كرونا این فرضیه مطرح شد كه با توجه به اینكه كرونا شبیه آنفلوآنزا است و قبلا در فصل ‌ای سرد سال این بیماری وجود داشت، احتمالا غذاهای طبع سرد می‌توانند موجب بدتر شدن بیماری شوند اما با گذر زمان متوجه شدیم كه این بیماری در همه فصل‌ها وجود دارد بنابراین این فرضیه كه مصرف لبنیات می‌تواند منجر به بدتر شدن بیماری‌هایی شود كه در فصل‌های سرد شیوع پیدا می‌كنند، رد شده است.

وی افزود: مصرف لبنیات در تقویت سیستم ایمنی بسیار نقش دارد و حذف آن می‌تواند عوارض جدی از جمله پوكی استخوان و نقص رشد كودكان را در پی داشته باشد بنابراین باید انواع مختلفی از لبنیات در برنامه غذایی گنجانده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز با اشاره به چگونگی تغذیه مبتلایان به كرونا گفت: پس از ابتلا به كرونا، بر اساس عوارض بیماری تغذیه متفاوت است. در حال حاضر اغلب عوارض در مبتلایان به كرونا گوارشی است بنابراین افرادی كه دچار اسهال می‌شوند باید برای كاهش این عارضهف مایعات مصرف كنند.

وی افزود: بسیاری از مبتلایان به كرونا برای تامین مایعات از شربت‌ها كه قندهای مصنوعی دارند استفاده می‌كنند و این كار عارضه اسهال را بدتر و سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌كند. در این شرایط باید از سوپ و آش استفاده شود تا علاوه بر دریافت مایعات، انواع مواد معدنی، پروتئین‌ها و ویتامین‌ها نیز مصرف شود. از طرفی نیز داغ بودن این مواد غذایی می‌تواند مقداری سیستم تنفسی را بهبود ببخشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان كرد: توصیه می‌شود در سوپ یا آش، مقدار قابل توجهی روغن گیاهی استفاده شود؛ استفاده از این روغن‌ها موجب بهبود كاركرد سیستم تنفسی می‌شود البته نباید در مصرف روغن زیاده‌روی شود.

وی عنوان كرد: با توجه به اینكه یكی از عوارض ابتلا به كرونا كم اشتهایی است، در این دوران باید به تمایلات افراد توجه شود اما نباید از غذاهای مضر و فست‌فودها استفاده كرد.

دسترسی سریع