كاهش غیرمحسوس آمارهای كرونا / علت طولانی شدن پیك پنجم بیماری

رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران ضمن تشریح وضعیت بیماری كرونا در تهران، علل طولانی شدن پیك پنجم را تشریح كرد.

1400/06/17
|
10:40

دكتر جلیل كوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس آخرین اطلاعات موجود اوضاع مراجعات به مراكز بیمارستانی اندكی كاهش یافته است؛ البته این كاهش چندان زیاد و واضح نیست و به همان نسبت بستری‌ها در تهران نسبت به هفته گذشته كاهش یافته است. میزان مرگ و میر كماكان مانند گذشته است و به نوعی به دلیل وجود بیماران بدحال كاهش آمار مرگ هم چندان واضح نیست. اگر مردم به خوبی پروتكل‌ها را رعایت كنند میزان بستری‌ها هم تحت تاثیر كم شدن مراجعات، كم می‌شود.

وی درخصوص عوامل موثر در كاهش غیر محسوس آمار مراجعات، اظهار كرد: افزایش مراقبت‌های بهداشتی و رعایت بیشتر پروتكل‌های بهداشتی، افزایش واكسیناسیون و آغاز آثار ایمنی‌زایی آن در جامعه و... از علل اصلی این كاهش نامحسوس آمار است.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی ایران تاكید كرد: نمودارها نشان می‌دهد به قله پیك رسیدیم و اندكی در حال افت هستیم اما همین به تنهایی كافی نیست. اگر به سوابق قله‌ها در پیك‌های قبلی نگاه كنید می‌بینید كه گاهی اوقات هم دوباره به ارتفاع رفته است و حالت متناوب پیدا كرده است. از این نظر به طور قطعی نمی‌توان گفت از قله رد شدیم مگر اینكه كاهش آمار و مراجعات در سراشیبی خیلی واضحی قرار گیرد. همین كه فعلا در روند افزایشی نیستیم با اینكه كاهش موارد چشمگیر نیست اما نشان می‌دهد اوضاع در حال نزدیكی به تحت كنترل درآمدن است.

او درباره علت طولانی شدن پیك پنجم كرونا، تصریح كرد: نوع جهشی كه با آن درگیر پیك پنجم شدیم متفاوت بود. جهش دلتا واگیرداری شدیدتری دارد كه این امر یكی از دلایل اصلی طولانی شدن پیك است. از طرفی جهش دلتا نشان داد خیلی از واكسن‌های ما نسبت به سویه‌های جدید ایمنی‌زایی كمتری دارد و این هم می‌تواند دلیل افزایش رخداد این پیك باشد.

وی با بیان اینكه بروز پیك ششم كرونا هم محتمل است، ادامه داد: همانطور كه پیك‌های قبلی رخ داد پیك ششم هم محتمل است؛ اما زمان آن وابسته به رفتارهای ما است كه چگونه پیشگیری كنیم یا سرعت واكسیناسیون ما به چه شكل باشد. ان شاءالله با بهبود رعایت‌ها و واكسیناسیون شاهد پیك‌های سنگین بیماری نباشیم و بتوانیم به راحتی آن را مدیریت كنیم.

كوهپایه‌زاده درباره صحبت‌هایی كه پیرامون بازگشایی مدارس به میان می‌آید، بیان كرد: هنوز تصمیمات در این زمینه قطعی نیست و طبیعتا ستاد ملی مقابله با كرونا با نزدیكی به اول مهر نظر خود را اعلام می‌كند ولی به نظر می‌رسد تركیبی از آموزش حضوری و غیر حضوری در پیش بگیریم؛ مگر اینكه خدایی نكرده شرایط خیلی سختی به لحاظ اپیدمی بیماری بویژه در سنین پایین رخ دهد كه مجبور باشیم آموزش‌ها را مجازی پیش بریم.

او تاكید كرد: البته فراموش نكنیم كودكان علی‌رغم تذكرات ما نمی‌توانند پروتكل‌ها را كاملا به درستی رعایت كنند. می‌توان تعداد دانش‌آموزان در كلاس‌ها را كمتر كرد اما قطعا نمی‌شود خیلی فاصله‌گذاری ها را رعایت كرد؛ در نتیجه طبیعی است كه خطراتی با بازگشایی مدارس وجود داشته باشد. اگر واكسیناسیون در سنین زیر 18 سال برقرار شود طبیعتا با آرامش بیشتری می‌توانیم كلاس‌های آموزش حضوری را داشته باشیم.

وی درباره امكانات درمانی بیمارستانها نیز گفت: خوشبختانه اكنون مشكلی در تامین دارو و تجهیزات برای بیماران كرونایی نداریم فقط در برخی شهرستان‌های تهران برای تخت‌های بستری محدودیت‌هایی داریم.

كوهپایه زاده با تاكید بر لزوم افزایش سرعت واكسیناسیون، اظهار كرد: خوشبختانه بخش‌های جدیدی از واكسن به دستمان رسیده است و مجددا واكسیناسیون را پر قدرت ادامه می‌دهیم و سرعت واكسیناسیون را بالا خواهیم برد. اگر بتوانیم مراكزی را هم به شكل شبانه‌روزی برای این امر اختصاص می‌دهیم.

وی گفت: در روزهای ابتدایی هفته میزان تزریق واكسن كاهش یافته بود و مراكزی موقتا از مدار خارج شدند؛ اما مجددا كار تلقیح واكسن را با رسیدن پارت‌های جدید از سر گرفتیم. برای واكسیناتور هم از نیروهای بسیج، سپاه، ارتش و نیروهای داوطلب هلال احمر كمك می‌گیریم.

دسترسی سریع