هزینه‌ تست، دارو و درمان كرونا با بیمه چقدر است؟

مدیركل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، هزینه‌های درمان كرونا با بیمه پایه را تشریح كرد.

1400/05/11
|
09:56

دكتر حنان حاج محمودی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، در خصوص هزینه‌های سازمان بیمه سلامت در مبارزه با كرونا، گفت: میانگین سهم پرداختی سازمان در سال جاری بابت هر پرونده بستری درمان كرونا معادل 67 میلیون ریال بوده است و با توجه به اینكه تعهد سازمان‌های بیمه‌گر بر اساس تعرفه‌های دولتی است پرداخت بیمه شده (بدون احتساب بیمه تكمیلی) از حداقل 10 درصد در بخش دولتی و حداكثر 70 درصد در بخش خصوصی متغیر است.

وی افزود: پوشش بیمه‌ای داروی رمدسیویر برابر ضوابط ابلاغی به سازمان و مطابق پروتكل‌های ابلاغی وزارت بهداشت تا سقف قیمت 700 هزار تومان انجام می‌گیرد؛ بنابراین در بخش بستری 90 درصد و در بخش سرپایی منوط به ممهور شدن نسخه به مهر بیمارستان 70 درصد از هزینه دارو تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد.

مدیركل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، درباره میزان هزینه درمان كرونا در بخش دولتی و سهم بیمار در پرداخت هزینه‌ها، اظهار كرد: هزینه‌های بستری مبتلایان كرونا در بخش دولتی به طور میانگین 86 میلیون ریال تمام می‌شود كه 6 میلیون و 700 هزارتومان آن توسط سازمان پرداخت می‌شود و مابقی نیز سهم بیمار است، در عین حال بخشی از مبلغ به صورت یارانه‌ها توسط دولت پرداخت می‌شود در واقع بدون در نظر گرفتن كمك دولت مریض باید یك میلیون و 900 هزارتومان پرداخت كند. از طرفی بسته به نیاز بیماران به بستری در ICU این هزینه‌ها بیشتر نیز خواهد شد.

وی با اشاره به هزینه بستری و سرپایی در بخش خصوصی، تاكید كرد: هزینه بستری مبتلایان به كرونا در بخش خصوصی به طور میانگین 220 میلیون ریال تمام می‌شود و بر اساس ضوابط ابلاغی، ملاك پرداخت سازمان بیمه سلامت به عنوان بیمه گر پایه در كلیه بخش‌ها بر اساس تعرفه‌های بخش دولتی محاسبه می‌شود.

وی افزود: در بیمارستان‌های غیر طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت با رعایت ضوابط مربوطه امكان محاسبه و پرداخت سهم بیمه پایه هزینه‌های بستری برای صندوق‌های بیمه پرداز در قالب خسارت متفرقه با ارائه اسناد مثبته (صورتحساب بستری و ضمائم) فراهم است.

حاج محمودی درخصوص پرداختی‌های بیمه سلامت در درمان كرونا، تصریح كرد: میزان هزینه بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به كرونا از ابتدای شیوع كرونا تا 1400/5/5 به این شرح است؛ به طوری كه كل هزینه بستری در تمامی صندوق‌های بیمه سلامت بالغ بر 27 هزار و 383 میلیارد ریال (معادل دو هزار و 738 میلیارد تومان) شده است. همچنین كل هزینه داروهای بخش پرونده‌های بستری در تمامی صندوق‌های سازمان بیمه سلامت بالغ بر 8 هزار و 944 میلیارد ریال (معادل 894 میلیارد تومان) شده است.

وی افزود: پرداختی سازمان بیمه سلامت بابت درمان بیماران مبتلا به كرونا در بخش بستری تاكنون حدود 20 هزار میلیارد ریال بوده و در بخش سرپایی به دلیل عدم امكان تفكیك دقیق هزینه‌ها و خدمات (ویزیت، دارو، اسكن، آزمایش و ...) تعیین میزان دقیق هزینه و میانگین ریالی آن دشوار است؛ بنابراین در بخش نسخ دارویی ارائه شده در بخش سرپایی در سه ماهه ابتدای سال جاری صرفا بابت داروهای رمدسیویر و فاوی‌پیراویر بالغ بر 120 میلیارد ریال هزینه شده است.

حاج محمودی تاكید كرد: همچنین برای تست PCR كرونا تاكنون بالغ بر 310 میلیارد ریال و برای اسكن ریه بالغ بر 320 میلیارد ریال هزینه از سوی سازمان پرداخت شده است.

وی درباره هزینه انجام تست PCR در بیمارستان دولتی، تصریح كرد: تعرفه انجام تست PCR در بیمارستان دولتی 2،521،075 ریال است كه سهم پرداختی سازمان در بخش سرپایی 70 درصد (1،764،753 ریال) و در بخش بستری 90 درصد ( 2،268،968 ریال) است.

وی در ادامه تاكید كرد: بر اساس دستورالعمل كشوری كرونا ابلاغی وزارت بهداشت، تجویز و انجام نمونه برداری برای تست PCR صرفا در صورت انجام ویزیت در مراكز دولتی همچون مراكز 16 ساعته و مراكزجامع سلامت تحت پوشش است؛ بنابراین در صورت مراجعه مستقیم بیمه شده به بخش خصوصی، هزینه‌ها از سوی بیمه قابل پرداخت نیست.

حاج محمودی گفت: لازم به ذكر است نمونه‌های تهیه شده در مراكز دولتی ممكن است به آزمایشگاه‌های(دولتی یا خصوصی) واجد شرایط طرف قرارداد ارسال شود كه در این مواقع، چنانچه لیست بیماران ارجاعی از مراكز دولتی (ممهور به مهر پزشكان مراكز 16 ساعته) به انضمام گزارش آزمایشات ارسال شود، سهم پرداختی سازمان به این آزمایشگاه‌ها قابل پرداخت است.

دسترسی سریع